Till Drottningholm

Utflykt till Stockholm och Drottningholm

Tidigt på morgonen, tisdagen den 26 maj, samlades 44 pigga SPF:are för en dagsutflykt med buss till Stockholm.

Första stoppet blev i Enköping, där det serverades kaffe och smörgås på Café Samt, ett trevligt litet ställe mitt i centrum som hade mycket gamla saker, bl.a. en samling av musikinstrument.

Färden gick vidare till Stockholm, där ytterligare 2 SPF-medlemmar anslöt sig.Det hade nu blivit dags för lunch och den serverades i den vackra Linnés matsal på Stadshuskällaren.

Efter den välsmakande maten togs en kort promenad över till Stadshusbron, där väntade m/s Prins Carl Philip, för vidare transport sjövägen ut till Drottningholm. Det blev en behaglig resa i solen och alla njöt i fulla drag över de vackra vyerna.
Målet var Drottningholms slott med omgivningar, som idag är ett världsarv och har en historisk miljö av internationellt högsta klass. Väl framme gick häften av gruppen runt och njöt av slottsparken medan den andra gruppen gick en guidad tur bland salarna inne på slottet. Bland höjdpunkterna var drottning Hedvig Eleonoras paradsängkammare, drottning Lovisa Ulrikas bibliotek och den mycket vackra takkupolen i trapphuset.

Då grupperna vandrat runt både ute och inne, var alla trötta i benen och väldigt kaffesugna. Slottscafeét, som ligger i anslutning till parken, hade dukat upp med Skogsbärspaj och kaffe och alla lät sig väl smaka.

Efter en mycket lyckad och trevlig dag, utan en droppe regn, äntrades bussen för hemfärd mot Dalarna.