Tänkvärda råd från LD hjälpmedel

Seniorerna i Husby fick en fin aha-upplevelse när Katarina Nordin och Åsa Weinberg från LD hjälpmedel gästade månadsmötet i april.

Det kan vara lätt att ha en avog inställning till hjälpmedel. Kanske känns det skämmigt att inte klara sig själv, utan tvingas ta till hjälpmedel. Men ganska snart kunde Åsa och Katarina övertyga deltagarna att årsrikedomen, som man får med åldern, ger möjlighet till ett rikare liv genom att använda olika smarta prylar. Glasögon är väl det vanligaste tillbehöret, som både unga och gamla använder dagligen och trots det inser man många gånger inte att de också är hjälpmedel.

Efter den muntliga genomgången fanns en hel buffé med hjälpmedel som medlemmarna kunde titta på, prova och också köpa. Det blev en bra diskussion kring hjälpmedel och så småningom avslutades eftermiddagen med både kaffe och lotteri.

Det här var vårens sista månadsmöte. Nu återstår endast en resa till Österbybruk och Lövstabruk före midsommar och så småningom, i augusti, vankas den årliga sommarfesten i Stjärnsund.