Månadsmöte april

Månadsmöte april

Vid SPF Seniorerna Strömmens aprilmöte hälsade ordföranden Wolfgang Schwartz drygt sjuttio medlemmar välkomna samt några gäster från Hedekas. Wolfgang refererade från SPF:s stämma på Ljungskile folkhögskola där Strömmen representerades av fem ombud. Birgitta Rasmusson, Sveriges kakdrottning, pratade om mat. Gamla trender kommer tillbaka. Inne nu är att fira med småkakor och champagne. Man skall ej hänga upp sig på bäst före datum utan lukta och smaka på maten till exempel Frysta hallon från sydliga länder rekommenderas att kokas före användning p.g.a. vattenbristen där varför man använder avloppsvatten till bevattning.
Information från KPR att de som fyller 80 resp. 90 år får kostnadsfritt hembesök från Samverket där du får information om vad kommunen och VG regionen har att erbjuda om du får behov av olika hjälpinsatser eller sjukvård. Samtidigt får du en samlad broschyr om informationen. Friskvårdsgruppen informerade om en lång och en kort promenad på Koster den 9/5 samt om friluftsdagen den 16/5 på Kasen. Vårens vinprovning inställd och istället blir det kanske två till hösten. Nästa möte har vi räkfrossa och betalning sker till Ewy helst med Bg.
Dagens underhållare, Slott och Koja, två herrar från Lysekil sjöng och kåserade om C M Bellman och det gjorde de riktigt bra. De startade med Gubben Noak och avslutade med Fjäriln vingad syns på Haga. Rolf spelade på ett hemmagjort horn. Därefter spelades Cornelis Vreeswijks Somliga går i trasiga skor, Evert Taubes Maj på Malö och de avslutade med Ted Gärdestads Så som i himlen. Rolf och Bertil avtackades med applåder och var sin chokladask. Kaffe, god smörgås och kaka serverades samtidigt som vinnare på tipspromenaden utsågs.

Text: Eva Pehrsson
Bild: Wolfgang Schwartz