Månadsmöte Nov

Videon här är från ett annat framträdande av "Pedda" med två av hans vänner.

    

Leif Pedersen"Pedda" spelar Gula höstlöv

Publiken lyssnar under kaffet.

Leif Pedersen"Pedda" framträdde på SPF Seniorernas oktobermöte som samlade cirka 75 deltagare vilka kom och lyssnade på dagens underhållare från Hönö
Han presenterades av Margareta Lundberg som berättade att han är bördig från en musikalisk stenhuggarfamilj från Krokstrand.
Pedda började med att sjunga sjömansvisan Karl-Alfred och Ellinor följt av Fragancia, melodier av Evert Taube. Därefter följde tre visor av poeten, vissångaren och kompositören Arne i Bora från Öckerö, Feskarpöjken, Gula höstlöv och Äppelsnoa. Pedda blandade in små anekdoter då och då och läste en dikt på dialektmål.
Därefter bytte Pedda gitarren mot en banjo och sjön en irländsk sång. Pedda på gitarr och hans morfars bror stenhuggare Sigurd Gustavsson från Strömstad på munspel framförde tillsammans Två solröda segel. Som avslutning sjöng Pedda Cornelis Vreeswijks Brev från kolonin. Wolfgang tackade honom för ett uppskattat framträdande.
Dagens information var Julfest 10/12 kl 15 på Strand för 200 kr per pers; att betalas in på Bg
På PRO:s 75 års jubileum representerade Stanley SPF. Tanumskusten bjuder in oss till en resa till Riga 4–6 feb. till en kostnad av 895 kr. Anmälan till Wolfgang. Vinprovning 14/11 på Roddklubben. Det finn platser kvar, Dagsturen till Svenneby gamla kyrka 16/10 med guidning var mycket intressant. Planerar en Temadag i vår med filmen "Saltstänk och västkustsol" från 1952 med bl.a. Ingrid Bergman och Hilma Svedal.
Barbro N meddelade att kommunens hemvaktmästare har ersatts av veteranpoolen till en dyrare kostnad.
Som vanligt avslutades mötet med kaffe, goda smörgåsar och kaka samt dragning på Anna och Arnes kaffelotteri. Tack till kökspersonal och smörgåsnissar!

                                                                                       Text: Eva Pehrsson
                                                                                       Bilder: Jan Teuber