Budapest

Bussresa till Budapest i september.

9-dagars resa till Budapest 13/9-21/9.Buss.

Dag 1

Avresa från Stenungsund 06.00. Från Helsingborg brukar vi ta 09.50 färjan och från Gedser 13.00- färjan. Lunchmöjlighet på 2 timmar långa överfarten. Efter en kort shoppingsrast i Rostock styr vi söderut. Övernattar mellan Berlin o Dresden, ankomst ca 19.30. Möjlighet till middag med god tysk öl.

Dag 2

Under förmiddagen passerar vi Prag, lunchrast i Tjeckien. Sedan passeras Slovakien. I Bratislava ser vi första gången Donau innan vi kommer in i Ungern vid 16- tiden. På kvällen när vi kommer fram till Varga Tanya. Vi bor 2 nätter på denna unika anläggning, långt undangömd den övriga världen. Vi befinner oss mitt i Pusztan, unik stämning, med ovanligt lyxigt boende. 3- rätters middag.

Dag 3

På Varga Tanya har vi en vacker stor utomhuspool med omringande gräsmatta, 3 utomhus jacuzzi och solsängar. Ett nytt wellnesshus med 2 stora Jacuzzi, en turkisk ångbastu, finsk sauna (utmärkt vid regn). Alla får 1 infrakabinbehandling. Bada, sola, njut av den ungerska värmen, det härliga poolområdet med gratis solsängar. Idag ska vi uppleva en unik hästuppvisning - en världsattraktion. Vi åker på utflykt med häst o vagn. En unik smakupplevelse från Pusztan, med pálinka, gulasch, ugnsbakad anka, rött och vitt vin i överflöd, kaffe, kaka och en virtuos zigenarorkester. Du kan dessutom: hyra cyklar, beställa ridlektioner, eller om du redan kan rida, kan du beställa en ridtur förmånligt. Vi kan arrangera Bouleturnering.

Dag 4

Efter frukost utcheckning från Varga Tanyavi och vi reser mot den stora ungerska sjön Balaton. Vi besöker en stolt vinmakare med vinproduktion och egna vinodlingar i Tihany. Salánki Sándor har startat sin familjevinodling för 35 år sedan. Hans viner har vunnit många internationella medaljer. Salánkis viner finns inte i affärer utan köps upp av fina restauranger. Vi smakar under vinprovningen på 7 sorters viner från hans medaljvinnande toppviner. Köpmöjlighet till fabrikspriser. Vi fortsätter till en vinodling, för att plocka druvor, sedan ska vi upparbeta druvorna som vi själva har plockat, vi mal o pressar, innan vi smakar på musten. Vi äter en unik lunch på ett värdshus. Vin ingår till lunchen. På kvällen når vi äntligen tvåmiljoner staden Budapest där vi checkar in på vårt hotell

Dag 5

Förmiddag guidad stadsrundtur, som slutar vid gågatan. På norra ändan av gågatan (Váci utca) hittar du det stora Vörösmarty Tér, där finns det berömda Café Gerbaud. På södra ändan av gågatan ligger Saluhallen.
Helledig eftermiddag. Middag på Hotel Walzer

Dag 6

Vi åker till en gammal konstnärsstad vid Donaustranden, Szentendre. Pittoresk, barockmiljö med balkanskt inslag. Flera unika museer finns det i gamla Szentendres centrum (Margit Kovács keramik, el. marsipan). Trerätters lunch på en gemytlig taverna, pálinka, fasansoppa, kalkonfilé fylld med gåsleverpastej, chokladpannkaka, rödvin, mineralvatten, kaffe. Ni får ledig tid för egna upptäckter. Utmärkta shoppingmöjligheter (handarbete, slipad blykristall, folkkonst, slöjd, antikviteter, m.m.) Vi gör ett besök på ett Micro Art museum. Hemkomst till Budapest ca 17.30 Kvällen fri.

Dag 7 Hela dagen fri.

Alla som har fyllt 65 år åker gratis i hela staden på all lokaltrafik.

Båttur på Donau. Budapest by Night.

Dag 8

Avresa efter frukost 08.00. Lunchrast i Tjeckien, övernattning i Tyskland dit vi kommer ca kl.19.00, möjlighet till middag.

Dag 9

Avresa efter frukost 07:30. Kort shoppingsrast i Rostock hamn. Lunchmöjlighet under överfarten med färjan.

Ankomst Stenungsund ca. 21.15

Pris:6995:-

Anmälan till Björn Lundquist, tel.070-3627499 eller e-mail:

bjorn-marie.lundquist@telia.com senast 23/2.