2023-01-20 Falkenbergsrevyn, UPP & NER

Lennart Johansson: "När ridån gick ned lyste glädjen ur de 52 Vintergäckarnas ögon och i bussen hem försäkrade alla att det här var (som vanligt) den bästa revyn hittills.
Ett stort tack till reseledaren Anki som tillsammans med vår skicklige och sympatiske chaufför Thomas anordnat denna mycket trevliga nöjesresa till Falkenberg".

Lennart Johansson:

Falkenbergsrevyn Upp & Ner

Äntligen var det dags igen för Vintergäckarna att återuppta traditionen med att besöka den jubilerande Falkenbergsrevyn som i år fyllde 25 år.

Intresset bland medlemmarna var stort och biljetterna gick åt långt i förväg – det är bara att beklaga de som inte ”hängde på låset” och missade denna spännande utflykt.

På vägen ner gjorde vi en avstickare till Getterön och njöt av en förträfflig lunch på Hattavikens Restaurang, som är en populär fisk- och skaldjursrestaurang.

På menyn stod en välsmakande Kolja med tillbehör och många av oss firande också denna trevliga dag med ett glas vin.

Så rullade bussen in alldeles på sidan av teatern och vi var snabbt inne i den ombyggda fräscha stadsteatern.

Den har fått en rejäl ansiktslyftning med nya bekväma bänkar och en modern ljudanläggning med ett briljant sound som underlättar för oss som har lite sämre hörsel – varje replik klingade glasklart.

Bild: Bilduppdraget- Ensemblen, som varje år överträffar sig själv

Så till själva föreställningen som går i en rasande fart.

Övergångarna mellan revynumren är snabba och smidiga och tempot sackar aldrig.

Sketcherna avlöser varandra med en dialog som är underfundig och träffande – det kan ju i och för sig inte vara svårt att hitta ämnen att skoja med – året som gick bjöd ju på många uppslag - inte minst i politiken.

Bild: Elpartyt-med-Anna-Daniel-Bilduppdraget

Musiken är en stor del av behållningen. ”Skådisarna” är också fantastiska instrumentalister som behärskar flera instrument och både stämsång och solosång får högsta betyg!

En sketch om gentest var tokrolig när det visade sig att en i sällskapet var en häst!

Imitationerna av Eva Rydberg och Lotta Engberg var också några höjdpunkter.

Bild: Bilduppdraget- Hemma-hos-Lotta-doktor-Mikael-i Mölnlycke

Det blev också en parodi - på det förfärliga programmet- ”Naked attraction”- där en gäst ska känna igen politiker på bara deras underkroppar. Det är inte svårt att gissa vems partiorgan som växer, vem som har drabbats av krympflation och vem som har en falukorv med sig.

Det blev också en Artistparad med  träffsäkra imitationer av Tomas Ledin , Melissa Horn och en nervös Anders Bagge och på slutet kommer familjen Wahlgren in som roliga karikatyrer.

Bild: Familjen-Wahlgren-Bilduppdraget

Så  festar Finlands statsminister till ”Säkkijärven polka” och likaså  Boris Johnson.  Det skojas om koranbrännaren Paludan, flygköer, reaktorstopp och räntehöjningen och att Sveriges andra vice talman Julia Kronlid (SD) inte tror på evolutionen .

Bild: Bilduppdraget. Talmannen-gospelkören

Naturligtvis häcklas också Turkiets pajas Erdoğan.

Bild: Erdogan-med-fezarna-Hakan-Bernt-Bertil-Bilduppdraget

En minneshyllning gick till Sven Melander och hans figurer: Steve med Lloyden, Rulle, kocken Werner och Olle med ”pocenten”.

När ridån gick ned lyste glädjen ur Vintergäckarnas ögon och i bussen hem försäkrade alla att det här var (som vanligt) den bästa revyn hittills.

Ett stort tack till reseledaren Anki som tillsammans med vår skicklige och sympatiske chaufför Thomas anordnat denna mycket trevliga nöjesresa till Falkenberg.

Vid pennan Lennart Johansson

Inbjudan till resan

Inlägg 2023-01-21: Bengt G Bengtsson, 0739-47 27 70, bengt.g.bengtsson@gmail.com