2022-11-17 Månadsmöte november, med Kristian Wedel

Inte sedan Pandemin har något månadsmöte varit så välbesökt! Kristian Wedel kan nu nämnas ihop med Lars-Gunnar Andersson och Sture Allén, som publikmagnet. Kåseriet med bilder ur Göteborg 400 år, belönades med en verkligt massiv applåd.
Läs mer nedan.

Månadsmöte den 17 november 2022

Inte mindre än 211 personer hade mött upp, varav 14 nya medlemmar. Vi fick också in åtta intresseanmälningar.

Efter sedvanlig information om kommande händelser (kan studeras under Kalender) och bildhantering enligt GDPR, var det dags för Kristian Wedel att summera arbetet med att sovra bland alla de bilder som samlats in inför Göteborgs 400-årsfirande.

Vi fick reda på att Kristian var glad för att det inte var ett gäng som satt i Hulebäcksgymnasiets matsal, utan en gäng goa gubbar och gummor.  

En lång rad med bilder passerade förbi undr andäktig tystnad och under Kristians lediga guidning. Ove Sjöstrand noterade några höjdpunkter.

Kan detta ha varit det första fotot (Dagerrotyp) på Göteborgare?

1853 tillverkades ett nytt lejon. Personalen snyggt uppställd och vi fick gissa på vem som var chef. Ett spännande tillfälle, så nyfikenheten var stor även hos de som inte var utkommenderade för fotografering.

Att åka radiobil har ju alltid varit ett stort nöje. Så även för Lisebergs grundare, Herman Lindholm.

Att Göta Älv var för smal stod klart redan 1960, då fartygen var på 14.000 ton, men rederierna krävde fartyg på 200.000 upp till 500.000 ton.

Två runda goa artister, som aldrig skulle kunna vinna sin publikgunst i Stockholm.

Ytterligare intressanta bilder och härliga kommentarer kan vi finna i boken.

                             

Kristian Wedel avtackades med en rungande applåd och en blombukett, här flankerad av Marianne Friman (representant för den nygamla programkommittén) och Bengt G Bengtsson (webbansvarig).

Vi fick också lära oss att man behöver en ankarman. Vi alla tackar vår ankarman Leif Allvin för förmågan att engagera eminenta underhållare.

Till sist men inte minst ett stort tack till  Eva Andersson, Monika Green, Britt-Marie Boisen, Jan-Erik Johansson, Katarina Pettersson, Margareta Mattsson, Britt-Marie Wiezell,  Charlotta Aznar, Marianne Friman, under ledning av Barbro Månsson. 

Trots den glädjande stora tillströmningen av mötesbesökare, fixade de insläppet med Swish och kontanter, samt kaffe med god bulle, svischande lätt.

Inbjudan till månadsmötet. 

Text: Bengt G Bengtsson

Foto: Ove Sjöstrand

Inlägg 2022-11-20 : Bengt G Bengtsson, 0739-47 27 70, bengt.g.bengtsson@gmail.com