Never Ending Story

De ger sig inte: Nätfiskarna. Ingrid Timle (2022-06-02), delger sitt exempel nedan.

  • BIld av Richard Mcall från Pixabay

Ingrid Timle (2022-06-02):

"Hej!

Igår blev jag uppringd av en forcerad man som påstod att jag har en obetald faktura och flera inkassoavgifter. Några tusen gällde det för den tv jag köpt.

Han sa sitt namn (antagligen fejkat) men eftersom han väckte mig så jag minns ingenting av det. (Jag har ännu en gång drabbats av en vår-viros.) Tror inte att han angav något företag.

Jag dementerade det mesta som han sa. Hans slutsats var att någon kapat mitt konto. Jag försökte ställa några frågor men blev bryskt avbruten med "Låt mig prata färdigt först!"

Det enda jag avslöjade var namnet på min bank. Även det var väl onödigt. Så berättade han att att han skulle lämna ärendet till polisen och till min bank.

Till slut fick jag ett ärendenummer som bestod av en bokstav och tio siffror. Han kollade noga att jag uppfattat hela serien rätt. Sedan slängde han på luren bums och gick inte att nå på det angivna telefonnumret.

Har kanske någon annan av oss gamlingar råkat ut för samma sak?

De fula fiskarna har ett oändligt antal möjligheter att lura oss.

Jag kontaktade mina barn. Yngste sonen som har en gedigen utbildning i programmering och datasäkerhet berättade att det är enormt lätt för en kunnig programmerare att byta till sig ett telefonnummer som inte alls är bundet till den egna telefonen.

Öppna heller inga mejl som du inte är säker på vem som skickat dem. Meiladressen kan se riktig ut, men kan innehålla några tecken som inte syns på skärmen och därför gå till den fula organisationen.

Tänk vad mycket jobb man får av dessa skitar. Och TACK mina barn för all hjälp.

Hälsningar från Ingrid Timle."

Tack Ingrid. Vi får aldrig sova i fred, eller hur?

Våra tidigare inlägg i detta finns under Bedrägerier via telefon eller vid dörr, IGEN

 

Inlägg: Bengt G Bengtsson (0739-47 27 70, bengt.g.bengtsson@gmail.com )