2021-10-07 Vinprovning Bolåsa

Mat och vin var temat för dagen. Utsökta viner från Frankrike och underbar mat från Bolåsa Värdshus.

Vinprovning med mat, på Bolåsa Värdshus den 7 oktober

Anders Söderholm välkomnade oss och gav precisa instruktioner, innan han försvann ut i köket för att lägga sista handen vid maten.

Ewa Hagberg behövde inte höja rösten för att nå fram med sitt kunnande om vin. Denna gång två vita och två röda viner från Frankrike. Alltid lika intressant att höra om de olika platserna, om deras historia och vinframställning. Och att sippa på viner som man normalt inte köper hem. Ja, det är som om de till och med smakar godare när man sitter tillsammans med goda vänner.

Temat för dagen var att smaka av vinerna och därefter smaka tillsammans med maten. Anders bjöd på "Laxtartar med kapris och senap på rågbröd" samt "Majskycklingfilé med rödvinssås och potatisgratäng". Mat som var underbart god i sig själv, men vars smak förhöjdes av vinet. Därefter fick vi kaffe och dessertkaka. 

Vi kunde bara konstatera att även om vi inte kommer ihåg allt Ewa berättade, så kommer vi att komma ihåg att vi haft en fantastisk eftermiddag. 

Ett stort tack till Ewa, Anders och till Leif Allvin som arrangerade eventet.

 

Och missa inte nästa chans att dricka fina viner och äta gott därtill på Vinprovning den 20 oktober.

Inlägg: Bengt G Bengtsson (0739-47 27 70, bengt.g.bengtsson@gmail.com )