2019-06-13, Säsongsavslutning på Bolåsa

Traditionsenligt firade vi in sommaren på Bolåsa Värdshus. Och som vanligt bjöds vi på god mat och trevlig musik. Ett stort tack till Anders Söderholm, till Programgruppen och till Sven-Ingwars för denna trevliga avslutning på säsongen.

Vi välkomnades med sång och musik. Efter ett tag välkomnade Marianne Friman oss till bords.

Där stod Anders Söderholm med assistent vid ett väldukat bord.

Efter att vi avnjutit den utsökta buffén fick vi dessutom en underbar rabarberpaj med vaniljsås, till kaffet. Håkan Söderström framförde allas tack med en ros till Anders. Det resulterade i en rungande applåd. Och föranledde Anders till en kommentar om nyttan med att byta ordförande ibland. Vad han nu kunde mena med det?

Spänningen tätnade när Håkan ställde en rak fråga om den "Mystery Lady" som stod på gårdsplanen. Det visade sig vara en blott 29-årig skönhet, som knatat endast ca 100 mil om året.

           

När denna viktiga fråga var utredd, presenterades höstens program.

Först ut är en dagsresa med Thomas Touring till IKEA-museum & Linnés Råshult, fredag den 13 september.

Sedan presenterades i rask takt:

Höstens Studiebesök och Utflykter.

Program för höstens Månadsmöten.

Höstens föredrag.

OCH SÅ GIVETVIS HÖSTENS EVENEMANG.

Evmark Trio, Kulturhuset, lördag den 19 oktober kl 18.00

Anna Bromee, Kulturhuset, lördag den 23 november kl. 18.00 och

20 december:  Gothenburg Swing Express, är en kvartett som spelar Django Reinharts franska hotjazz, samt lite av Svend Asmussen. Dieter Schöning, violin, är till vardags konsertmästare på Göteborgsoperan, och han leder gruppen, som innefattar två av Göteborgs bästa gitarrister och lika kontrabasist. Detta svänger något oerhört, samt dessemellan även lugnt och harmoniskt spel av dessa giganter. De bästa jazzmusiker vi kan uppnå i Göteborg har vi nu nöjet att få till vår scen i Mölnlycke.

Därefter bjöds vi på än mer musik, med sång av Sven -Ingwars eminenta kvintett.

 

Ett stort tack till Anders Söderholm, till Programgruppen och till Sven -Ingwars för en trevlig avslutning på säsongen.

Ingrid Timle protesterade dock. Detta var inte alls det sista arrangemanget för vårterminen. Det är "Råda säteri trädgård, guidad tur den 26 juni". Där finns fortfarande några platser kvar för den som är intresserad av perenner.

 

Text och bild: Bengt G Bengtsson