2019 02 01 Falkenbergsrevyn 2019

Beslut i bussen: BOKA IN DEN 31 JANUARI 2020 FÖR NÄSTA ÅRS REVY. Det är väl ett betyg så gott som något!?!

  • Leva livet, med Lill-Babbs
  • GES-grabbar kräver tull.
  • Postnord på Förlåtturne
  • Leva livet, med Lill-Babbs
  • GES-grabbar kräver tull.
  • Postnord på Förlåtturne

Falkenbergsrevyn den 1 februari 2019

Med en fulllastad buss hämtade Thomas Touring upp oss i Mölnlycke. Till Kärradal, där vi åt lunch på Fridas. Mätta och belåtna for vi vidare till Falkenberg, där det var "Uppskruvat".

            

Eftersom vår ordinarie recensent tyvärr blev förhindrad i sista stund, följer ingen recension av föreställningen, men väl ett axplock kommentarer i bussen på väg hem.

" - Falkenbergsrevyn var som vanligt väldigt aktuell och man har på helt fantastiskt sätt fångat upp årets händelser. Till och med Stefan och Krister, kom vi på när vi hade gått därifrån. Den nya Anna Karlsson var helt fantastisk. Väldigt duktig. Allihop har ju fantastiska sångröster och vi har ju här nästan allihopa bestämt att komma med nästa år igen".

" - Det var excellent".

" - Väldigt roligt bra texter de sjunger bra och musicerar bra. Och de är aldrig elaka, det tycker jag är viktigt. Ja det var jättebra. Perfekt".

" - Toppen alltså det var en fantastisk föreställning. Man blir väldigt imponerad. Vad duktiga de är alltså".

" - Jo, den var ju trevlig men jag tyckte förra årets  revy var bättre".

" - Den var jättebra, de är väldigt duktiga sångare och musiker, men jag tyckte det var ett strå vassare förra året".

" - Vi tyckte det var super super super. Helt otroligt och vi var så fascinerade, isynnerhet av den där långa killens kroppsspråk. Var helt otroligt! Och den här nya tjejen som var med också var fantastiskt bra. Vi fick skratta mycket, och det är alltid skönt".

            

Ja vad skall man säga mer? Själv var jag imponerad av scenarbetet. Snurrscenen med alla belysningseffekter. Och displayerna ovan och vid sidorna av scenen. Rena Las Vegas stilen. 

Ett par revynummer föll totalt bort för mig, på grund av min egen okunskap. Jag har aldrig sett på Mandelman på TV och inte vet jag någonting om rollspel.

Det bästa betyget är väl att resekommittén och Thomas på direkten beslutade om en resa till 2020 års revy, den 31 januari 2020. Mer information kommer till hösten, men boka in dagen i kalendern!

I samanhanget måste lunchen på Fridas lyftas. I ett snöinbäddat landskap fick vi en utsökt sallad, fisk med räkor, potatismosbulle och en smarrig sås. Och en liten smaskig godbit till kaffet. Eller som Mat-Tina skulle sagt: "GottGott".

Fridas är väl värt ett besök också i sommar. Passa på att äta gott och lyssna på Tommy Körberg. Läs mer.

Thomas fick också en stor applåd för att han stannade för av- och pålastning, så nära teatern, och gjorde livet lätt för oss.

Till sist skall även Resekommitén ha ett tack för ännu en minnesvärd dag. 

För den som önskar en mer omfattande rescension och fler bilder, rekomenderas Martin Erlandssons recension i Göteborgsposten. 

Text: Bengt G Bengtsson

Bilder från Falkenbergsrevyns hemsida.