2019 02 23 Storsextetten på Bolåsa värdshus

Ett stort tack till Storsextetten, till Anders Söderholm och till Leif Allvin för en trevlig eftermiddag. Vi känner oss verkligen priviligierade och betydelsefulla då ni pysslar om oss med levande musik och härlig mat.

 Programblad                             

                                          

Vi var alltså lovade brunnsmusik (för överklassen). Och så meddelar Kapellmästaren att det vi fick var bruksmusik (för arbetarklassen). Gissa om vi blev besvikna?

Nej, inte alls faktiskt, det blev ett axplock av låtar som mamma och pappa spelade hemma och låtar som vi själva spelar ännu i dag. Så vi njöt av musiken.

Kapellmästaren lotsade oss tryggt igenom hur man tagit fram låtarna och anpassat för i dag tillgängliga instrument, med hjälp av modern datateknik. Han förklarade hur matematiken fungerar när det gäller 6, 7, 8, eller 9 musiker i en sextett. Om hur man får en orkester att börja och sluta samtidigt. Och hur stressad man kan bli när det mekaniska fallerar. 

Vid ett sådant avbrott, när Kapellmästaren var tvungen att lämna orkestern ensam, dristade sig en av musikerna att hålla låda om nästa stycke. Då skyndade sig Kapellmästaren raskt tillbaka, återställde ordningen.

Och som avslutningsnummer fick vi så höra "Sorglösa brunn". Vi jublade  åt den härliga musiken men också över glädjen att känna oss som den privilegierade klass vi är. 

Detta förstärktes ytterligare när vi kunde sätta oss till bords och njuta av Anders Söderholms utsökta ärtsoppa med varm punch, pannkakor med sylt och grädde samt Bolåsas utmärkta vatten.

            

Ett stort tack till Storsextetten, till Anders Söderholm och till Leif Allvin för en trevlig eftermiddag. Vi känner oss verkligen privilegierade och betydelsefulla då ni pysslar om oss med levande musik och härlig mat.

Text och bild Bengt G Bengtsson.

PS

Länk till inbjudan.

            

DS