2019-04-09, Whiskyprovning på Bolåsa

Ett stort TACK till Christina och Mats Eskilsson för den fina guidningen. Stort TACK också till Anders Söderholm för den goda maten. Och naturligtvis ett stort TACK också till Leif Allvin som arrangerade denna fina upplevelse.

                                                Så går det till att prova whisky.

Christina och Mats Eskilsson gav oss en upplevelse.

Först kan man konstatera att det är väldigt enkelt att göra whisky. Man behöver bara:

             

Och så kör man igång apparaten.

Har man sedan en duktig bryggerimästare, bra fat, mycket tid och torv, så kan det bli riktigt bra.

                             

                    Mats förklarade på ett pedagogiskt och tillbakalutat sätt.

                         

                            Och Christina assisterade något mer intensivt.

                                   Vi fick prova sex höglassiga Single Malt. 

                      

                                                        Förhållningsorder.

              

Efter provningen serverades vi en underbar måltid. Av masterchef Anders Söderholm.

Ett stort TACK till Christina och Mats för den fina guidningen. Stort TACK också till Anders för den goda maten.

Och naturligtvis ett stort TACK också till Leif Allvin som arrangerade denna fina upplevelse.

Vad provade vi då? För den som är intresserad finns mer detaljet på Single Malt Whisky.

Text: Bengt G Bengtsson.

Bilder: Bengt G Bengtsson. Delvis avfotografering av Christina och Mats bilder.