2019-04-11, Examen i fotoredigeringscirkeln

Vårens redigeringscirkel är avslutad. Eftersom cirkeln har handlat om bilder är det bästa sättet att visa vad vi gjort att ge några exempel på vad man kan åstadkomma genom att redigera sina bilder. Läs Ove Sjöstrands referat nedan. Och om någon blir sugen på att lära mer, kontakta Lage Johannesson 031-88 09 10.

Korrigering av perspektiv, före...efter (Bengt G Bengtsson)

Cirkeln i Fotoredigering har haft examen

Vårens redigeringscirkel är avslutad. Eftersom cirkeln har handlat om bilder är det bästa sättet att visa vad vi gjort att ge några exempel på vad man kan åstadkomma genom att redigera sina bilder. Vi har arbetat med Photoshop Elements och deltagarna har haft med sig sina egna laptops.

Först en stilstudie hur det kan se ut när gruppen är koncentrerad på sina bilder

(Ove Sjöstrand)

 

När himlen är grå, kan det vara effektfullt att byta ut den mot en vacker sommarhimmel. Lite kontrastökning kan också lyfta bilden. Det är Lennart Knutsson som har åstadkommit denna facelift.

 

Här är en bild där tidens tand har påverkat bildens färger, Efter att Bengt G Bengtsson har bearbetat bilden har den återtagit betydligt smakfullare färger. Troligtvis har den återtagit dom färgerna som den hade för många år sedan när den var nytagen.

 

Restaurering av gamla bilder är ett fascinerande arbete när man upptäcker vilka underverk man kan åstadkomma. (Ove Sjöstrand).

(Ove Sjöstrand)

En skrynklig bild blir som ny.

 (Ove Sjöstrand).

 

En bild med förvrängt perspektiv kan enkelt rätas upp med ett par knapptryckningar. 

(Ove Sjöstrand)

 

Som avslutning år vi lunch med våra respektive. Det blev en trevlig stund utan fotosnack. 

(Ove Sjöstrand)

 

Ove Sjöstrand och Gele Kihlström i samspråk.

                 

(Bengt G Bengtsson)

Text: Ove Sjöstrand

PS.

Och om någon blir sugen på att lära mer, kontakta Lage Johannesson 031-88 09 10.  lage.johannesson@telia.com