2019-03-29 Panoramatur i Göteborg

"Ett stort tack till Thomas och Ingvar för en mycket trevlig och givande dag. Ett stort tack även till vår reseledare Jan-Erik som fixat allt detta", skriver Gunilla och Bertil Rydgren.

  • Thomas Norberg
  • Ingvar Alnström
  • Thomas Norberg
  • Ingvar Alnström

Herrarna som "gjorde dagen". Thomas körde bussen på smala krokiga gator som om den var en orm. Och Ingvar, som med sin mjuka berättarstämma lärde oss allt vi behöver veta om Göteborg. Bild Bengt G Bengtsson

Gunilla och Bertil Rydgren:

Fredag morgon 08.30, bussen med chaufför Thomas och guiden Ingvar backar in på parkeringsplatsen vid Garden Center för att köra oss 53 SPF-are på en panoramatur till Göteborg med omnejd.

Första stoppet på resan blev Götaplatsen där Ingvar berättade om Konstmuseet och Konserthuset.

           

Götaplatsen med Poseidon och Avenyen, Göteborgs mest fotograferade plats. IA berättade också att det var Astri Taubes far, Herman Bergman, som tillverkat statyn. Bild: Bror Andersson.

Vi gjorde också ett stopp vid Gustav Adolfs Torg.

           

Här berättade IA att statyn med Gustav Adolf bara är en kopia. Originalet sjönk i Nordsjön och blev sedermera hylsor för Hitlers ammunition. Bild: Bror Andersson.

Därefter fortsatte färden till Klippan, över Älvsborgsbron, förbi Eriksberg och till "busskaffestoppet" vid Bjurslätts torg.

          

Man har nog lite höga tankar om sig själv, när man skall skryta för eftervärlden med vilka gäster man haft. Lite grann som ägarna av Råda Säteri. Bild: Bror Andersson.

Under hela resan, som varade i ca. 6 timmar, berättade Ingvar om alla sevärdheter och speciella händelser som inträffat på platser som vi passerade, t.ex. Tuveraset 1977. Färden fortsatte över Angeredsbron till bl.a. Gårdsten, Rannebergen och Angered för att stoppa i Partille för en god lunch på Marcos restaurang.

           

IA berättade också att Agnesbergbron, sedermera Angeredsbron har en segelfri höjd på 47 meter. Medan Älvsborgsbron bara har 45 meter segelfri höjd. Det kan ju vara bra att veta.

Efter lunchen, avslut med hemfärd till Mölnlycke. 

Ett stort tack till Thomas och Ingvar för en mycket trevlig och givande dag.

           

Ingvar hjälper Iris Johansson av bussen. Bild: Bengt G Bengtsson

Ett stort tack även till vår reseledare Jan-Erik som fixat allt detta.

Gunilla och Bertil

Text: Gunilla och Bertil Rydgren

Bilder: Bror Andersson och Bengt G Bengtsson

Bildtexter: Bengt G Bengtsson

PS Den 5 april går ytterligare en Panoramatur. DS