18 11 29, Öckerö Big Band i Kulturhuset

"...Hans lyckades få den musikaliska publiken att klappa spanskt till "Tea for two" och sjöng senare om "Vår underbara värld". Arne sjöng den fina "My way" och berättade att Paul Anka skrivit den åt Frankie... Ja, så fortlöpte aftonen tills vi fått vårt lystmäte, Leif tackat med julgodis och vi gick hem med efterklangen av underbara jazzmelodier i våra huvud. Tack till Leif, som fixat en härligt nostalgisk kväll!"

Britt-Marie Wiezell:

Stolarna, i Mölnlycke Kulturhus' stora sal, fylldes snabbt av 78 förväntansfulla personer. De flesta var bekanta från Vintergäcken, men denna gång hade även allmänheten bjudits in. Nu fylldes också luften, av festliga "New York, New York".

Leif Allvin välkomnade såväl Öckerös 18-mannaband under ledning av Göran Sandberg, som solister och oss i publiken. 

Sångaren Arne Roos presenterade "It's time to stay" med en berättelse om hur Harry James' fru upptäckte Frank Sinatra. Härpå följde musikaliska vibrationer, som kröp "Under mitt skinn". Härligt!

Trummisen, sångaren och boulespelaren Hans Hall sjöng Nat King Cole's "Route66" och instrumentsolon applåderades, som sig bör, till "I left my heart in San Fransisco".

Måste säga att dessa ljuva jazzörhängen når hjärtat på ett klart mer njutningsfullt sätt än dagens P4-skval. Visst är de mycket bättre... eller, kan det vara något med åldern?

           

Sångaren Carina Larsson övertygade oss om att hon kände sig som "Almost like being in love". Arne bad "Fly me to the moon", men Carina försäkrade "It's only a paper moon". De hjälptes åt att utreda detta med "If I beieve in you".

Efter "The lady is a tramp" inordnade vi oss i ett slags italienskt kösystem, men till slut hade alla fått önskat fika och en liten pratstund.

Hans lyckades få den musikaliska publiken att klappa spanskt till "Tea for two" och sjöng senare om "Vår underbara värld". Arne sjöng den fina "My way" och berättade att Paul Anka skrivit den åt Frankie.

 

Ja, så fortlöpte aftonen tills vi fått vårt lystmäte, Leif tackat med julgodis och vi gick hem med efterklangen av underbara jazzmelodier i våra huvud.

Tack till Leif, som fixat en härligt nostalgisk kväll!

Britt-Marie Wiezell

Evenemanget hade uppmärksammats i Härryda-Posten, vilket gjorde att det fanns även icke SPF:are på plats. En av dessa var Anders Wistrand, som sammanfattar så här:

"Vilken skön kväll med riktig storbandsjazz! Öckerö Big Band fyllde konsertsalen i Kulturhuset men härligt swing. Vi njöt av läckerbitar från Ellingtons, Basies och Frank Sinatras repertoar. Man stampade med och var plötsligt 50 år yngre. Gör snart om det här!"

Läs artikeln i Härryda-Posten

Till sist: Visst är det kul att vilken blåsorkester man än lyssnar till så är denne trombonist  på plats.

                     

                                                        Vi älskar det!

Redigering och bilder: Bengt G Bengtsson