Falkenbergsrevyn 2 februari 2018

"Glada och spända av förväntan åkte vi - en busslast Vintergäckare söderut för att njuta av årets Falkenbergsrevy med rubriken Hitte På".---"Texterna är vassa och kluriga och de politiska kängorna kastades ut både till höger och vänster. Vintergäckarnas förväntningar infriades med råge och det blev en underbar fredag och nu längtar vi bara efter nästa års revy." Läs Lennart Johanssons referat nedan.

  • Tack till Falkenbergsrevyn för lånet av bilderna till texten.

Vintergäcken på Falkenbergsrevyn - Fredag 2 februari 2018

Glada och spända av förväntan åkte vi - en busslast Vintergäckare söderut för att njuta av årets Falkenbergsrevy med rubriken Hitte På. Det blev också tid för en avstickare till Fridas Restaurang som låg vackert belägen alldeles vid havet. Den utsökta lunchen med fisk på menyn smakade förträffligt och lovprisades unisont av resesällskapet.

Så anlände vi till den utsålda teatern med våra platser på lagom avstånd från scenen. Stämningen var hög och de olika numren presenterades snabbt och elegant med hjälp av vridscenen som var ny för i år. Revyn har tagit steget ut från lokalrevy och speglar numera händelser från hela landet och runt om i världen – det är politiska klavertramp och drift med makthavare i en lång rad.

                 

 

Den nio personer starka ensemblen är ett erfaret och tryggt gäng. Flertalet har stått på revyscenen under många år. Rösterna är starka och det musikaliska utspelet är fantastiskt och imponerande – alla byter instrument med varandra och verkar behärska dem utan svårighet. Revygänget visar sig behärska vårt lands dialekter från norr till söder. Imitationerna är suveräna av välkända politiker och "kändisar".

Föreställningen var dagsaktuell – den satiriska sketchen om rikspolischefen måste kommit till med ilfart – bara ett dygn efter polischefens sorti fanns det en ny variant.

                 

 

Många inslag har ju en allvarlig bakgrund – metoo-uppropet, ministeravgångar och bristerna i vården manade till eftertanke. Hyllningarna till glädjespridare som lämnat oss var också lite vemodiga ... Hasse Alfredsson, Gösta Ekman och Sven Erik Magnusson finns nu bara kvar i våra bästa minnen.

                  

 

Texterna är vassa och kluriga och de politiska kängorna kastades ut både till höger och vänster. Vintergäckarnas förväntningar infriades med råge och det blev en underbar fredag och nu längtar vi bara efter nästa års revy.

 

Text: Lennart Johansson

Bilder: Ett stort tack till Falkenbergsrevyn för den härliga föreställningen och för lånet av bilderna från Falkenbergsrevyns hemsida.