Krogshow, den 28 okt. på Nya Älvsborgs fästning

Följ med på Krogshow med nyskriven musik av gruppen Wadmans till poesi av 1800-talsskalden J A Wadman, Göteborgs svar på Bellman. En underhållande kväll i genuin och unik miljö som ger en inblick i skaldens spännande liv. Inklusive tre-rätters middag med goda vänner.

  • http://www.kulturbatarna.se/krogshow-med-wadmans-pa-nya-alvsborgs-fastning

Resekommittén har bokat platser på kryssning till Nya Älvsborg med underhållning och middag, den 28 oktober.

Vi åker Grön Express in till Nordstan, går till Maritiman och går där på Kulturbåten.

Avgång från Maritiman kl 17.00 (åter Maritiman ca kl. 23)

Pris 795 inkl underhållning, båtresa, fördrink, 3-rättersmiddag och kaffe

Anmälan till Leif Allvin senast 2 oktober 0767 748939 eller
leif.allvin@telia.com (Leif är bortrest 4-25 oktober). 

Inbjudan som PDF

Från hemsidan Kulturbåtarna

Krogshow med nyskriven musik av gruppen Wadmans till poesi av 1800-talsskalden J A Wadman, Göteborgs svar på Bellman. En underhållande kväll i genuin och unik miljö som ger en inblick i skaldens spännande liv.

Johan Anders Wadman föddes 1777 och kom till Göteborg 1814 där han bodde till sin död 1837. Han har blivit kallad för Göteborgs Bellman och showen "Bland enkla och tarftliga seder" är en föreställning där poetens originaltexter fått nyskriven musik av gruppen Wadmans. Vi får en återblick till dåtidens Götheborg med skarp supning, Nymferna i Haga, "Hjertat i klämma", Den fallna och till kommande ting om vad poeten trodde händer efter döden. Ni bjuds till en festlig middag i Kurtin V, det klassiska valvet. Det dukas upp fästningslagade delikatesser med skummande öl.

Missa inte höstens höjdpunkt!