Tradition och nytänkande vid julbordet på Bolåsa

Vi välkomnades med pepparkakor och glögg, ett fantastiskt gott julbord och ett traditionellt luciatåg med nytänk. Traditioner som utvecklas. "Roliga arrangemang och fyndiga revideringar av vissa texter gav många sus och skratt i salen". Läs Marja Häggströms och Claes Greens referat nedan.

  • Elever från Hulebäcksgymnasiet underhöll

Anders Söderholm bjöd på ett rikligt och smakfullt julbord. Allt vad man kan önska sig och lite till. Marja Häggström tackade Anders med medhälpare för detta. Läs hennes sammanfattning av jubordet nedan. 

Under måltiden fick vi också underhållning av Hulebäckselever, tradition med ny twist, som banar för utveckling. Läs Claes Greens sammanfattning av framträdandet nedan.

Marja Häggström:

Julbord på Bolåsa

Den 7 december höll Vintergäcken årets sista månadsmöte på Bolåsa hos Anders Söderholm, som för dagen hade hjälp av Conny och Janne.

55 julfina medlemmar välkomnades med pepparkakor och olika sorters glögg – såväl gångbar som körbar. Därefter bjöds vi på ett fantastiskt gott julbord, och rikligt. Så många fina sillar och laxar och skinka, köttbullar korvar, syltor... Åsså Jansson förstås – den godaste som sökas kan!

Sedan kommer man till desserten: ris à la Bolåsa (superb), och ost och kex, och kaffe och chokladpraliner.

Tänk så bra dessa Vintergäckare hade det, av all omsorg från Anders, Conny och Janne. Tack, tack

Men det måste sägas – det var inte bara prisvärt, det var alltför prisvärt, det var starkt rabatterat. Så bortskämda får vi inte bli.

Claes Green:

Härligt luciatåg på Bolåsa Världshus

Torsdagen den 7 december var det månadsmöte med julbord på Bolåsa Världshus.
Sedvanlig information blev superkort före efterrätts- och kaffeborden, men dessförinnan hade vi i stället begåvats med en längre och betydligt mer angenäm underhållning.

Det var tredje årskursen på Hulebäckgymnasiets estetiska linje som visade upp sig som luciatåg – och inte vilket luciatåg som helst. De duktiga ungdomarna, ett 20-tal till antalet, framförde kända och "okända" låtar på ett mestadels helt nytt sätt. Roliga arrangemang och fyndiga revideringar av vissa texter gav många sus och skratt i salen. Speciellt skapade texten på Staffan Stalledräng, påtagligt samhällssatirisk, stor munterhet bland åhörarna.

Personen bakom arrangemangen var ungdomarnas musiklärare Peter Holmström, som tyvärr hade hamnat i sängen i stället för att komma med sin luciatrupp. Ungdomarna klarade dock med den äran att leda sig själva innan de efter kraftfulla applåder hastade in till storstaden för att sjunga som levande julgran i Göteborgs centrum."

 

Sammanfattnng:

Det känns som om detta är en tradition värd att vårda.