Stockholmsresan med musikalen Änglagård

34 förväntansfulla resenärer startade halv sju på morgonen från Hällevadsholm. Efter ett par stopp för fika och lunch på vägen upp var vi framme på hotellet vid femtontiden.

På bilden ovan slinker vi in på hotell Bentleys som ligger centralt på Drottninggatan. Trevligt hotell med toppen frukostar och gratis kaffe och lite fika till det när man önskade på dygnet.

På kvällen promenerade vi gemensamt till Oscarsteatern för att vara med om musikalen Änglagård.

En helt fullsatt teater och och stämmningen var hög. På bilden nedan sitter Svarteborgarna och väntar på att föreställningen skall börja.

Att få se och höra Tommy Körberg spela Gottfrid Pettersson är väl egentligen ett mirakel med tanke på att han tillbringat 4 dygn i respirator och månader av återhämtning. Han var verkligen en liten gubbe på alla sätt och vis.

Helen Sjöholm gjorde rollen som Rut Flogfält otroligt bra. Hon förfasade sig över allt och vad folk skulle säga.

Gustav Levin spelade Ivar bror till Gottfrid. Listan är lång på fantastiska artister som gjorde detta till en oförglömlig kväll.

Löradgen var fri för egna aktiviteter och det fanns ingen brist på fantasin. Ett hade vi gemsamt att alla promenerade mycket och passade på tillfället att träffa bekanta, gå på museum, båtur i Stockholms skärgård och naturligtvis besök på slottet och Gamla Stan. Några av oss passade på att ta ett glas varm glögg där på en gammal mysig restaurang till det otroliga priset av 225 kr per glas, sådant är livet i huvudstaden.

När lördagskvällen kom drog ett gäng iväg till Wallmans Salonger och fick avnjuta en god meny med fantastiska artister som serverade och underhöll.

Ett gäng valde att gå tillsammans till en restaurang och äta en god middag.

Efter en god natts sömn och en härlig frukost var det dags att styra kosan hemåt igen.

Bengt och vår trevlige busschaufför Eric kollar så att alla kommer med.

Som krydda på moset körde Eric en liten sightseeing i Stockholm. Julskyltningen på NKs öppnade precis när vi passerade förbi så vi fick se en skymt av juliga skyltfönster där.

Stort tack till alla som bidrog till att vi fick en lyckad resa. Ni är så trevliga allesammans inget gnäll eller klagan.

text o bilder Ingalill