Nu har vi varit på Elvismuséet

Vi blev 44 st som åkte iväg från Hällevadsholm på tisdagsförmiddagen. Efter lite korta stopp för upphämtning i Dingle, Håby och Munkedal gick färden mot Floda.

Väl framme där delades vi upp i grupper för att rymmas i de olika små museérna.

Vi blev guidade och fick veta väldigt mycket om liver runt Elvis och hans bandmedlemmar. En av våra guider hade varit trummis i Elvis band dock inte medans Elvis levde utan några år efteråt. Detta hade varit hans dröm enda sedan barnsben att få spela med dessa gubbar. Så det var nog en stor dag när han drog från hustru och tre små barn för att få jobba i detta band. Det var nog inte alltid så gott om kontanter så på detta sätt lade han grunden till samlingen. Kanske en gitarr eller något annat blev belöningen i stället. Så den dagen han kom hem till familjen igen var det nog ingen större rikedom han kom hem med annat än i massor med nya kontakter i musiklivet.

Han hade fått i uppdrag när han åkte hem att göra en turne för sitt gamla band här hemma i Sverige och Europa. På detta sätt fick han kontakt med mängder av musiker.

En känd figur Janne Lucas satt utanföt huset och skulle underhålla oss med lite historier.

Fast det var han inte så bra på däremot fick vi en fin underhållning ute i trädgården medans vi intog Hamburgare från TCB Café.

 

Lite bilder från trädgården där vi  avnjuter våra hamburgare och därefter kaffe med kakor.

Vädret var på vår sida denna gången också med ljumma vindar.

Hemvägen gick över Alingsås där vi gjorde ett stopp för lite shopping eller en glass.

Vi åkte  med Sörbygdens buss och vår chaufför var Jocke denna gången. 

Det är så bekvämt att bara åka med inte behöva ha bekymmer om parkeringar eller trånga gator.

Ett par solglasögon är upphittade i bussen. Om du själv eller har hört någon som saknar glasögonen så kontakta Ingalill. De ligger här hos mig.