Information om Folkhälsoveckan 21 maj

Hej!

Vi är glada att förbundet valde att genomföra Folkhälsoveckan trots restriktioner och pandemi.
Många har gett positiva kommentarer om programmets bredd och innehåll och många har sett sändningarna. Omkring 50-200 personer såg varje livesändning men långt fler har sett dem i efterhand. Till idag har de olika inslagen visats cirka 8600 gånger.  
De som ännu inte har sett inslagen har fortfarande möjlighet att göra det så tipsa gärna om dem. Filmerna finns på www.spfseniorerna.se/folkhalsovecka
 
Stegutmaningen 17-23 maj
Den nationella stegutmaningen 
Hur långt kan vi gå? som vi arrangerade i samband med SPF Seniorernas Folkhälsovecka för hela vecka 20, dvs  17-23 maj är nu slut. Det är roligt att så många har valt att delta och redan har rapporterat sin sträcka antingen via formuläret på hemsidan, mail eller post. Formuläret är öppet tom 6 juni så än finns tid att rapportera in sin sträcka, därefter kommer vi att sammanställa och meddela vinnarna. Om någon vill ha hjälp att räkna om steg till kilometer brukar man räkna 1400 steg/km.

Utvärderingsenkät
Under denna vecka kommer ni att få en utvärderingsenkät skickad till er via mail. Vi uppskattar stort om så många som möjligt fyller i den då den kommer att vara ett viktigt underlag då vi tar beslut om Folkhälsoveckan ska genomföras fler gånger.

Idébank på intranätet
På intranätet under Förening och distrikt/Folkhälsa/Folkhälsovecka/Tips på aktiviteter finns idéer att hämta när ni planerar aktiviteter framöver. Vi har kompletterat
Goda tips och idéer från föreningar med ytterligare aktiviteter från föreningars inskickade program.


TACK!
Stort tack till alla er som engagerat er i folkhälsoveckan, stort som smått. Vi har sett många olika exempel på lokala aktiviteter såsom fågelskådning, olika vandringar, tipspromenader, golf i alla former, boule, utegympa, fikaträffar och mycket mer.

Och stort tack till alla er som bidragit med goda idéer, förslag på föreläsare och delat med er av er planer. Tillsammans gjorde vi det till en fantastisk vecka.


Vänliga hälsningar,

Margareta Dahl och Veronica Sjölin