Nyheter

Runes Rhododendronpark 9 juni

38 Tjörnveteraner träffades på Fjällebrovallens parkering och promenerade till Runes Rhododendronpark. Rune Thedin hälsade oss välkomna och berättade om sin blommande park. En vacker och informativ vandring bland rhododendron från världens alla hörn och blommor som vi förknippar med svensk försommar. Margareta gratulerade Rune till den vackra parken och tackade Eva och Henry för deras engagemang med vårens promenader.

Nationaldagen 6 juni

SPF Seniorerna Tjörnveteranerna deltog som fanbärare i traditionsenligt firande av nationaldagen i Stenkyrka kyrka. Kultur- och fritidsnämnden delade ut stipendium och priser för särskilda utmärkelser. Vokaltrion TONÅ medverkade och ceremonin avslutades med fika på Billströmska folkhögskolan. Foto: Birgith Åhs

Kulturhistorisk promenad Budalen

Veckans vandring utgick från Budalen. Mona Johansson guidade oss, 39 stycken Tjörnveteraner på gamla byvägar där hon sprungit som barn.Vandringen gick genom en skog klädd i försommarens vackra färger. Skogens alla blommor kantade vår väg och vi hörde fåglarna kvittra under promenaden. Vi gick upp mot Kebene och stannade till vid grunden till ryggåsstugan där Sticke-Marja levde största delen av sitt liv. Efter fikapausen tog vi oss tillbaka mot Budalen. Där passerade vi en installation som sågats ut ur en trädstam.

Kulturhistorisk promenad Brevik

Denna blåsiga och soliga Kristi Himmelsfärdsdag, samlades 37 promenadsugna Tjörnveteraner på Säbygårdens parkering. Vandringen gick genom ”Tomteskogen” ner mot Brevik. Vi svängde av och tog oss upp för backarna mot Breddalen. Där stannade vi för en fikastund. Sedan fortsatte vi tillbaka till Säbygården. I magasinet hade Mona Johansson och Monica Holmberg en konstutställning. Denna fina utställning var det många av oss vandrare som besökte.

Folkhälsoveckan 2022

SPF Seniorerna Tjörnveteranerna har haft en fantastisk trevlig och solig folkhälsovecka. Målsättningen var att inspirera till aktivitet och rörelse samt öka kunskapen om vägen till ett hälsosamt liv och åldrande. Målet är uppfyllt med råge! Kulturhistoriska promenader fortsätter ännu några veckor innan sommaruppehåll. Boule spelar vi hela sommaren måndagar och torsdagar kl. 13-15 på banorna vid Kroksdalshallen, Skärhamn. Välkomna!

Resa till Koster 18 maj

Resa till Koster 18 maj Den 18 maj reste 50 glada Tjörnveteraner mot Koster. Rundturståget med traktorförare och guide tog oss runt på Sydkosters sommarvackra vägar. Lunchen intogs på pensionat Ekenäs Koster och på eftermiddagen ägnade vi oss åt Naturrum Kosterhavet.