Nyheter

Kulturhistorisk promenad Stockevik

Idag 21 sept fick Stockevik besök av 59 pigga Tjörnveteraner. Vi startade från Röas grusplan. Vinden ven och solen sken när vi trampade framåt på cykelled och bilväg ner till Stockeviks gamla ångbåtsbrygga.

Höstresa till Västergötland

En mycket givande resa trots regn och ruskväder till Västergötland den 19 september. Vi besökte Varnhems klosterkyrka, Kata gård och Ryttmästarbostället i Skövde. Fika och mat smakade bra och alla var mätta och belåtna när vi "landade" i Kållekärr vid 19-tiden. Klosterkyrkan är så vacker och Margareta som guidade oss var mycket pedagogisk och lätt att lyssna till.

Höstfest 14 sept

Tjörnveteranernas höstfest lockade ett åttiotal deltagare till Rönnängs bygdegård. Vi fick en kort presentation av vilka tjänster kommunens fixartjänst och digitala fixare erbjuder. Kustcatrarna bjöd på en god två rätters middag. Pianisten och vokalisten David Carbe underhöll. En mycket uppskattad fest!

Kulturhistorisk promenad Låka

Veckans vandring startade på Låkas parkeringsplats. 36 stycken promenadsugna Tjörnveteraner möttes där, för att tillsammans vandra runt i det som tidigare kallades ”Västkusttomter”. Sträckan blev cirka 5 km.

Kulturhistorisk promenad Gåseknöde

Sommaren hänger kvar men hösten närmar sig. Dagarna blir kortare och kylan smyger sig på.

Kulturhistorisk promenad i Tyft

Veckans promenad mitt på Tjörn i solsken om än blött i gräset och på leriga vägar.