Evenemang

Utöver våra medlemsmöten arrangerar vi även det vi kallar temaaftnar. Vi får då lyssna till ett föredrag inom områden vi tycker är intressanta och aktuella.

Våra evenemang ordnar vi i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Resor
Resekommittén planerar för en höstresa och en julmarknadsresa. Särskild inbjudan kommer senare.

Uppföljningsmöte efter politikerutfrågning 2022
Vi planerar en träff med politiker med särskilt fokus på byggande av äldreboenden för Tjörns seniorer. Riksbyggens modell med boende för äldre presenteras. Information om tid och plats kommer senare.

Vinkunskap 24 oktober kl. 18.00
Vi arrangerar en kväll med tema vinkunskap. Vi fördjupar oss i viner från druvan Sauvignon Blanc, där vi jämför smaken på druvan som har växt med olika förutsättningar (jord, sol, värme, regn osv). Sommelier Per Åkerman är tillbaka och guidar oss genom kvällen och berättar både ur ett historiskt perspektiv om hur druvan finns på flera kontinenter liksom produktionsskillnader. Vi får provsmaka fem olika viner och bjuds efteråt på en enkel måltid från Kustcatrarna. Plats: Segelsällskapets lokal i Södra hamnen, Skärhamn.

Anmälan, se kommande inbjudan till respektive evenemang.

Språkvän/medmänniska
Välkommen till våra caféträffar med nyanlända Tjörnbor. Vi samarbetar med Studieförbundet Vuxenskolan, Svenska Kyrkan och Tjörns kommun i projektet Språkvän/medmänniska, se annonser i lokalpressen och på vår hemsida. Föreningen har beviljats statsbidrag för finansiering av träffarna inom ramen för insatser att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre.

Aktivitetsträffar för äldre med intellektuell funktionsnedsättning (IF)
Syftet är att skapa en mötesplats för äldre personer med IF och ordna aktiviteter en gång/vecka t.ex. musik, högläsning, böcker, spel, gemenskap och lärande. Äldre personer med IF har inte tillgång till kommunens dagliga verksamhet. Föreningen har beviljats statsbidrag för finansiering av träffarna inom ramen för insatser att motverka ofrivillig ensamhet bland äldre. I projektet samarbetar vi med Studieförbundet Vuxenskolan och Tjörns kommun.