Höstresa till Oslo

I en fin turistbuss rattad av Per Nordin, Nordia Bus reste 44 medlemmar på en heldagsresa till Oslo. ICA Runes försåg oss ”säckvis” med godis.

Efter fikapaus vid Nordby shoppingcenter nådde vi vårt utflyktsmål Operan i Oslo – en av de mest spännande byggnaderna i världen. Det är ett öppet och inbjudande hus, som ligger som en skidbacke, sluttande rakt ner i Oslofjorden. Vi blev guidade genom operans salar, ateljéer för scenografier och kostymer och all tänkbar teknik. Det är fantastiskt genialt och inte att undra på att det blivit ett av Oslos stora utflyktsmål.
Frisk luft och möjlighet till julhandel fick vi genom att promenera på den populära julmarknaden utmed Karl Johans gate.
Efter en lättare lunch besökte vi Norsk Maritimt Museum i Bygdøy. Här fanns utställningar om hav, båtar och människors leverne att beskåda i fyra våningar. Därutöver fick vi se en fascinerande film "Med havet som levebröd" från bl. a Lofoten.
Bussen tog oss vidare till Sandefjord där vi gick ombord på Color Line och fick äta norskt julmat innan landstigning i Strömstad och fortsatt bussfärd hem.


Stort tack till resekommittén, Nordia Buss och ICA Runes Kållekärr, som på olika sätt bidrog till att göra vår Oslo resa till ett så lyckat arrangemang.