Månadsbrev september

Uppdaterades: 28 september 2020

Månadsbrev september

Eringsboda september 2020
Tankar i "Coronatider".
Hej alla och välkomna in i september månad!
Sommaren har gått snabbt förbi men vi har trots allt träffats några gånger. Senaste träffen var en utflykt till "Sjöborgen" utanför Moheda den 18 augusti, dit vi tog oss med egna bilar och fick avnjuta raggmunkar och fläsk, 33 medlemmar deltog. På vägen dit hade vi två stopp, dels en liten fikapaus vid "Ryttartorpet" i Växjö, dels vid Torpatoffeln i Torpsbruk för inköp av trätofflor för dem som så önskade. Även denna gång hade vi vädergudarna på vår sida.
Nu börjar vi närma oss hösten och uteaktiviteterna blir färre men vi gör ytterligare ett försök den 14 september 2020 kl. 1400 på Gölabacken i Eringsboda, då vi kommer att underhållas av Eva & Claes från Eringsboda Brunn. Även denna gång gäller medhavd förtäring. Skulle vädret inte tillåta att vi är utomhus så träffas vi på Eringsboda Brunn.
Vid vårt senaste styrelsemöte den 17 augusti beslutade vi att försöka hålla planerad agenda och ha ett månadsmöte den 12 oktober 2020, kl. 1400 i Byahuset (gamla Folketshus) i Eringsboda. Vi inbjuder Sune Håkansson, politiker i Ronneby kommun, att hålla ett föredrag om "Ekonomiskt stöd och boende". I denna lokal kan vi samlas upp till 50 personer och ändå hålla stipulerat avstånd till varandra. Mer om detta kommer i nästa månadsbrev.
I dessa "coronatider" finns det säkert många som sitter ensamma och inte kommer ut som de är vana vid. Därför är det väldigt viktigt att Du ser Dig om i Din närhet och kollar om Du kan kontakta någon som vill följa med på våra aktiviteter. Du kanske önskar transporthjälp själv. Vi lever bara ett liv och det är alldeles för kort för att vi skall sitta inne och inte ha kontakt med vänner och bekanta.
Vi ber Er att komma med förslag till styrelsen på aktiviteter vi kan ha i dessa restriktionstider. SPF Seniorerna Eringsboda-Tving är inte bara dess styrelse utan samtliga medlemmar. Vårt nästa styrelsemöte är den 21 september då vi skall besluta om kommande aktiviteter.
Tänk på att "Tiden är den enda resurs som inte kan förnyas"!

Septemberhälsningar
Styrelsen för SPF Seniorerna Eringsboda-Tving
Jan-Owe K, ordf.

Publicerades: 04 september 2020 Uppdaterades: 28 september 2020