Månadsbrev augusti

Uppdaterades: 28 september 2020

Månadsbrev augusti

Eringsboda i augusti 2020
Hej Alla SPF:are!
Nu har vi lagt större delen av sommaren bakom oss och kommit in i augusti månad med månljusa nätter och vi får avnjuta de små röda skaldjuren med tillbehör. Vad har då hänt sedan månadsbrevet i juli?

Den 27 juli hade vi en sammankomst på Hembygdsön i Holmsjö som samlade 32 nöjda medlemmar i det fina sommarvädret. Vi hade "någon" med oss för det regnade både dagen före och dagen efter sammankomsten. För underhållningen denna dag stod "Leif och Ann-Kristin" som framförde många musikskatter.
SPF Distrikt Blekinge har haft en webbsammankomst för alla föreningsordföranden. Syftet med detta möte var att få en avstämning av hur det ser ut i distriktets olika föreningar. De flesta har klarat sig bra och har liksom vi anordnat aktiviteter utomhus för att kunna hålla stipulerade avstånd. Mötet gav många tips på aktiviteter för framtiden.
Vi kommer att ha ett styrelsemöte den 17 augusti då vi ska besluta om kommande aktiviteter.
För att kunna anordna aktiviteter inomhus har förslag kommit med att vi skall använda "Byahuset" i Eringsboda. Här kan vi samla, enligt nuvarande regelverk, 50 personer och dessutom hålla avstånd. Fikat går att ordna genom att portionspacka mackorna/kaffebrödet.
Detta har gjorts inom andra föreningar vid inomhusaktiviteter.

Till den 18 augusti har närmare 40 medlemmar anmält sig. Vi kör med egen bil till "Sjöborgen" i Moheda för att delta i deras "fläske-tisdag" helt coronasäkert då servering sker utomhus men under tak. På vägen gör vi ett stopp för intag av medhavd fika och ett besök på "Mohedatoffeln".

"Har Du en god idé, förverkliga den innan den förbleknar".

Var rädda om varandra! Vi ses!
Styrelsen för SPF Seniorerna Eringsboda-Tving
Gm Jan-Owe K ordf.

Publicerades: 19 augusti 2020 Uppdaterades: 28 september 2020