Månadsbrev Augusti

Eringsboda i augusti 2022

Hej på Er!

Värmen håller i sig och sommaren fortsätter trots att vi närmar oss slutet av augusti. Det som tidigare var en grön gräsmatta är idag ett brunt fält så vi har inte behövt trötta ut oss med gräsklippning på ett bra tag. Nederbörden har naturligtvis varierat mellan olika platser men vår regnmätare här i Eringsboda har inte registrerat mer än drygt 20 mm regn sedan den 1 juni 2022.

Den 14 augusti 2022 gjorde vi slutligen den sedan länge planerade resan på Helgasjön med ångaren ”Thor”. Vi var drygt 50 glada och förväntansfulla seniorer från SPF Seniorerna Eringsboda-Tving, Fridlevstad-Sillhövda och Rödeby som gick ombord för en härlig båttur i strålande sommarväder.
Även Helgasjön var märkt av sommarens torka så det blev ingen resa upp mot Asa Herrgård då vattennivån var alldeles för låg för att klara slussarna. Vi fick i stället en 2,5 timmar lång resa på sjön för att betrakta några av Helgasjöns drygt 180 öar. Efter båtturen gjorde vi ett stopp vid Araby Wärdshus för att äta en god lunch. För som alla vet, sjön suger.

Framför oss har vi först distriktets sommarfest i Karlshamn den 6 september 2022 och därefter Cafékväll i Byahuset Eringsboda den 12 september 2022, kl. 1700 med sedvanligt lotteri och förtäring. Denna kväll får vi lyssna till musik av Mikael Wiehe och Björn Afzelius som framförs av tre skäggiga herrar.

Fredagen den 16 september 2022 startar vi upp höstens övningar vad gäller mattcurling och boule i Byahuset i Eringsboda. Vi håller som vanligt på mellan kl.10.00 och 12.00 varje fredag. Det är inget krav på att spela något av det ovan nämnda utan vi träffas för att umgås och ha det trevligt.

Måndagen den 29 augusti 2022 har vi styrelsemöte och kommer då att dra upp riktlinjerna för kommande aktiviteter under hösten.

”Tidigare misslyckanden är vägvisaren till kommande framgångar!”

Fortsatt skön sommar!

SPF Seniorerna Eringsboda-Tving

Jan-Owe K