Tillsammans mot ensamhet

Tillsammans mot ensamhet: Webbsänt uppstartsseminarium den 23 april!

Nu blir det liv i vårt gemensamma projekt Tillsammans mot ensamhet igen!

Tillsammans jobbar vi med att bryta den ofrivilliga ensamheten bland äldre personer. Vi webbsänder vårt uppstartsseminarium nu på torsdag den 23 april.

Projektet är ett samarbete mellan riksorganisationerna PRO, SKPF Pensionärerna och SPF seniorerna. Projektet startade 2018 och har nu fått finansiering för fortsatta aktiviteter under 2020.

Den 23 april klockan 10.00 – 11.30 genomför vi en webbsänd uppstartskonferens för projektet. Vi fokuserar lite extra på den akuta situation som uppstått på grund av coronapandemin.

Alla som vill kan vara med! Sprid informationen vidare till de som kan tänkas vara intresserade.

Webbsändningen kommer att ske på Facebook på följande adress: https://www.facebook.com/inteensam.org/live

För att vara med i webbseminariet behöver du en smart telefon, surfplatta eller dator med ljud! Om du har ett konto i Facebook kan du vara med i diskussionen direkt, genom att skriva i kommentarsfältet. Har du inte ett konto på Facebook, kan du titta men inte kommentera. Du kan då istället skicka dina frågor och idéer till projektets mejlkorg: inteensam@spfseniorerna.se.

Om seminariet:

Coronaviruset har i ett slag ändrat förutsättningarna för vår verksamhet. Men vad kan vi göra och hur bör vi göra i den uppkomna situationen? Självklart fortsätter vi också att lära oss mer om ensamhet genom våra kunniga föreläsare.

Inbjudna föreläsare är Susanne Rolfner Suvanto, expert på äldres psykiska hälsa, som också är moderator för seminariet och geriatriker Carina Metzner, som talar om smittskydd. Malin Wennberg, projektledare för Tillsammans mot ensamhet medverkar också.

Projektet har också en alldeles egen Facebooksida och hemsida.

Facebook: https://www.facebook.com/inteensam.org/

Hemsida: www.inteensam.org

Har du frågor redan nu – hör av dig till inteensam@spfseniorerna.se

Vi hoppas ni vill vara med!

Hälsningar Malin Wennberg & Guy Lööv Projektledare