Digitalhjälpen

Vägledning och tips för en lättare vardag

I Corona-tider blir de digitala mötesplatserna viktigare. Du kanske är lite osäker, har frågor, vill ha lite hjälp? Gå in på Digitalhjälpen . Digitalhjälpen har tillkommit på regeringens uppdrag och det är PTS som har sammanställt den. Här finns tips och instruktionsfilmer för att umgås digitalt, beställa varor, legitimera sig digitalt, ha videosamtal och hjälp.

Många har börjat beställa varor via Internet eftersom de tillhör 70+ åldersgruppen som ska hålla distans och om möjligt träffa så få människor som möjligt. Alla Apotek har internettjänster för beställningar, enkelt att se vilka recept som finns för dig och beställa. De flesta varor kan levereras direkt i din brevlåda.

Likaså har många beställt sina varor från sin lokala livsmedelsbutik och hämtat/fått levererat. 

Att kunna prata med sina anhöriga och se dem på telefonen/plattan/skärmen är betydligt trevligare än bara höra dem. Man kan till och med ha gruppsamtal med flera personer samtidigt och se alla.

I SPF, som många andra föreningar, har vi övergått till att ha sammanträden digitalt. SPF har erbjudit on-line-kurser i programvaran Zoom som är gratis med vissa inskränkningar, det finns även en betalversion.

Både SPF centraltDigitalhjälpen och de företag och myndigheter som kan nås via Internet erbjuder mycket hjälp. Var inte rädd att försöka! Vill du testa att prata med anhöriga och vänner via din smarta mobil/platta/dator låt någon som är lite mer van ringa upp dig första gången så kan du se hur enkelt det är!

Även efter Corona-tiden kommer vi kunna göra mycket digitalt, det är lika bra att "gilla läget" och pröva. Det kommer aldrig bli fler lokala kontor/affärer/banker etc. och vi "seniorer" blir akterseglade om vi inte lär oss att hänga med i utvecklingen. När vi kan umgås utan restriktioner igen, kommer SPF Seniorerna Mörrum ordna träffar för utbyte av erfarenheter, hjälp och ev. kurser om den digitala världen. Tills dess får du "hjälpa dig själv" med den hjälp som finns.

Var inte rädd och LYCKA TILL!