SPFbrev20201102

Kära SPF-are i SPF Seniorerna Mörrum!

Hoppas allt är väl med dig. Vi träffades några på månadsmötet i oktober ute på Stålagården med omgivningar. Eget kaffe avnjöts i ladan. Det var roligt att se er!

Promenaderna fortsätter på behörigt avstånd i Mörrum varannan måndag till och med 7/12. Alla promenader går i Mörrum så ingen behöver samåka. Ta med kaffekorg!

Tyvärr har styrelsen varit tvungen att än en gång skjuta upp månadsmöten eftersom vi inte kan köra Coronapandemi-säkert i Ådalskyrkan. Det betyder att månadsmöten är inställda fram till årsmötet 2021-02-11. Vi får se hur läget är efter årsskiftet och också se vad förbundet säger om årsmöte i Coronatider.

12 november kl. 14.00 – 16.00 kan du i stället gå en tipsrunda i Mörrum, utgår från Ådalskyrkan, antingen med hjälp av din moderna mobil med GPS eller svara på frågor på papper. Sol-Britt är i Ådalskyrkan och hjälper till med GPS-rundan/delar ut tävlingskuponger. Ta med fika så kan du ta fikapaus i Ådalskyrkan när du gått klart, tänk på att hålla avstånd! Vi lottar ut 4 presentkort på Stora Coop bland de som har flest rätt. Se vår webb/Facebook för mer information.

Vår förening har central uppbörd och fakturan för årsavgiften 2021 kommer, vi hoppas att ni stödjer vår förening trots att vi inte kunnat genomföra många aktiviteter detta år, vi får ta igen det så fort vi kan 2021. Vi påminner att du kan betala SPF Seniorernas medlemsavgift med e-faktura via banken, måste anmälas senast 20201231, för att få nästa års medlemsavgift via e-faktura. Då slipper du att hålla reda på inbetalningskortet och behöver inte heller fylla i ett långt OCR-nummer när du betalar. Dessutom hjälper du till att spara pengar år SPF Seniorerna, samtidigt som miljön mår bättre av att vi skickar ut så få pappersfakturor som möjligt.

Alla banker klarar att hantera e-faktura via sina internetbanker. Exakt hur de går tillväga skiljer sig lite åt beroende på bank. Nedan finns länkar till de större bankerna i Sverige. Du kan även kontakta din bank direkt så får du hjälp.

Cirka 13000 medlemmar har redan valt att anmäla sig till detta och de kan då bortse från denna information.

Nordea
https://www.nordea.se/privat/produkter/konton-betalningar/e-faktura.html
Handelsbanken
https://www.handelsbanken.se/sv/privat/konton-kort-och-betala/betala/betala-rakningar
Swedbank
https://www.swedbank.se/privat/kort-och-betala/betalningar/betala-rakningar/e-faktura/fragor-och-svar-om-e-faktura.html
SEB
https://seb.se/privat/betala/betala-rakningar/e-faktura

Må-Väl-gympan är igång igen, nu uppdelad på två grupper för Corona-säkert. Kontakta Bess Widenberg för mer information, tel 0454-515 11.

Boulen har flyttat inomhus till Boulehallen och spelar onsdagar kl 14.00 och fredagar kl 13.00 i Boulehallen, Mörrum. För mer information, kontakta Christin Lindstén, tel 0730-289921, christin.lindsten@gmail.com

Vårt förbund arbetar ständigt för att förbättra för Seniorer, se https://www.spfseniorerna.se/ I vår medlemsavgift ingår också vår tidning Senioren, se https://www.senioren.se/

Har du någon släkting, vän, granne etc som är Senior? Dela gärna med dig om vår förening och försök värva nya medlemmar. Efter det här vidriga Corona-året behöver vi bli fler som kan träffas, ha trevligt och aktiverar sig. Medlem som betalar medlemsavgift fom 1/10 i år gäller hela år 2021, se https://www.spfseniorerna.se/distrikt/blekingedistriktet/foreningslista/morrum/bli-medlem/ där du enkelt anmäler dig som medlem.

Hälsningar från en styrelse som längtar efter att få träffa alla medlemmar, friska och krya, igen.

2020-11-02
SPF Seniorerna Mörrum, styrelsen

Brevet att ladda ner