Coronavirus

Möten och aktiviteter inställda och skjutna på framtiden

Måndagen 16 mars gick följande ut till alla medlemmar med E-post registrerad i medlemsregistret:

Körsångsövningar är redan inställda, nu ställer vi in Må-Väl-gympan tills vidare pga de råd som Folkhälsomyndigheten och SPF Centralt gått ut med. Ang andra aktiviteter, kontakta din ledare och hör efter (dvs promenader, boule och linedans).

Från SPF-kansliet i Stockholm kom idag följande:
SPF Seniorerna rekommenderar att förenings- och distriktsaktiviteter skjuts upp eller ställs in samt att friska yngre medlemmar kan hjälpa andra medlemmar med att handla mat mm. Läs mer nedan och sprid gärna!
Generalsekretare Peter Sikström:
1. Idag har Folkhälsomyndigheten kommit med en ny rekommendation, att äldre inte ska lämna hemmet i onödan. Det betyder att vi från SPF Seniorernas förbund nu rekommenderar att förenings- och distriktsmöten skjuts på framtiden eller ställs in. Rekommendationen omfattar alla typer av aktiviteter.
2. Jag vill också uppmana våra yngsta medlemmar, som är fullt friska, att hjälpa äldre medlemmar med att handla mat och gå till apoteket om de saknar yngre släktingar och vänner. Detta är en tid att vara solidariska med varandra och sträcka ut en hjälpande hand. Kom bara ihåg att inte utsätta er själva eller andra för onödig risk. Även om ni inte kan mötas i föreningarna kan ni ringa till varandra för att minska känslan av isolering. Speciellt bör ni tänka på om det är någon medlem som saknar anhöriga och kan känna sig extra ensam.
Hoppas alla våra medlemmar mår bra och med alla råd vi får, klarar "Coronan".

Vi återkommer via webben (om den fungerar), Facebook och E-postutskick när läget är stabilt nog att återuppta våra möten och aktiviteter. Som Seniorer tillhör vi alla Riskgruppen och bör i nuläget stanna hemma och ha så lite kontakt med andra människor som möjligt.

Är du frisk och orkar, tänk på de SPF-medlemmar/vänner/grannar som kan behöva hjälp med att handla eller sitter i ensamhet och behöver kontakt. Hör av dig! Ring eller skicka ett SMS.

Hälsningar
SPF Seniorerna Mörrum
styrelsen