20180613 Sommarfest

Sill och potatis hos Birgitta och Bengt i Kroksjömåla

Kroksjömåla
Liksom tidigare år blev föreningens medlemmar inbjudna till sommarfest hos Bengt och Birgitta i Kroksjömåla.

Molnen hängde hotande över trädtopparna när bilarna började samlas på gårdsplanen och gästerna slog sig ner ute i trädgårdmöblerna.

Stig-Harald hälsade oss välkomna samt uppmärsammade att ett lag bestående av Inga Johnsson, Åke Ingemansson och han själv vunnit tävlingen Hjärnkoll, och att de nu går vidare till riksfinal i höst. De hedrades med var sin blombukett. Vi underhölls en stund av Jim Johansson, som på dragspel framförde ett knippe kända  låtar.

Ett åskoväder drog upp, men förutseende nog hade värdarna dukat långbord inomhus. Grytorna med 16 kg potatis puttrade på spisen. 
Denna gång hade värdarna ordnat matjessill, potatis och tillbehör till cirka 40 personer. Alla lät sig väl smaka av den goda maten, vilken gav en föraning av den annalkande midsommarhelgen.

Det var dags för tipsrunda, men frågorna var svåra och ingen lyckades pricka in alla rätt. Däremot hade flera 10 rätt, och utslagsfråga i form av en burk ärtor fick avgöra segraren.

Efterföljande kaffe och jordgubbsbakelse blev pricken över i. Programmet för Ölandsresan presenterades, och Jim underhöll oss ytterligare en stund.

Varmt tack till Bengt och Birgitta för allt arbete de lagt ner och för deras gästfrihet när de släpper in hela gänget i sitt hem. Tack också till Inge Stenfelt som varit behjälplig.

Text o foto: Ingrid Andersson