Sommarresa 20180808

Ölandsresa

Sommarresa till Öland 20180808

Tidigt på morgonen startade vi vår resa mot Öland. Liksom tidigare år var det Bengt Svensson som, på ett säkert och tryggt sätt, rattade Trensums Buss. Vi vill alla på detta sätt framföra ett stort tack till dig Bengt, som alltid ställer upp för föreningen. Du är en klippa!

Vi var 40 personer som trotsade värmeböljan och satte oss tillrätta i bussen.
Första stoppet gjordes i Väntorp söder om Kalmar, där vi intog medhavd matsäck. Vi kunde konstatera att naturen var lika nertorkad där som hemma.

Färden gick vidare över Ölandsbron, och Margareta stämde passande upp låten Vid Färjestaden. Eftersom alla passagerare var "lite till åren", var det en sång som de flesta av oss kunde hänga med i.

Kosan styrdes först till Vida Muséet i Halltorp med en vidunderlig utsikt över Kalmarsund. Besöket inleddes med en kort guidning varefter vi på egen hand strosade omkring och beskådade alster av såväl Bertil Vallien som hans hustru Ulrica Hydman Vallien. Här fanns också en utställning an Klingspor, samt i nedre plan 100 sittmöbler av olika formgivare.

Denna dag var ägnad åt konsten, och vi drog vidare till Paradisverkstan. Även här fick vi en kort guidning. Eftersom det var semestertider pågick inget arbete, men vi fick titta på såväl glaserade som obehandlade alster.
De vackra föremålen kunde även beskådas och inhandlas i shopen av den köpstarke.

Vi intog lunch på restaurang Skansen och den smakade utmärkt. Ute på gården dukades det till kvällens Allsång på Skansen, och den uppmärksamme kunde beskåda Willy Björkman som förberedde inför kvällens evenemang.

Mätta och glada for vi vidare för ett besök på Paradisverkstans outletbutik. Inte heller här var det någon större köplusta hos bussgänget. Glassen hade dock en strykande åtgång.

Vi påbörjade hemresan och underhölls av Stig-Harald och Erling. Stig-Harald som delgav oss andra sina kunskaper om Kalmar samt Erling som drog den ena vitsen efter den andra. Båda sakerna var lika uppskattade.
Sista stoppet blev på Stufvenäs Gästgifveri där det serverades kaffe och hembakta kakor. Vi hade även dragning av lotteriet.

Sista sträckan smälte vi alla intryck och tyckte dagen gått väldigt fort.

Foto och text: Ingrid Andersson