Julfest 20181212

Traditionsenlig julfest i Kommunalhuset

Julfest 2018

I ett strålande väder anlände medlemmarna till Kommunalsalen, där vackert dukade julbord med granris, äpplen, tomtar och ljusstakar mötte oss.
 
Efter att Stig-Harald hälsat alla välkomna fortsatte han med information och orsak till den oförändrade medlemsavgiften. 
Därefter lämnade han över ordet till Ingrid A som kort informerade om GDPR-lagens innebörd, samt bad alla om en namnteckning vid samtycke till att finnas med på bild och i text i olika avdelningssammanhang.

Ingrid B informerade från KPR och vilka möjligheter man har att få hjälp av Hemhjälpen (tidigare Fixarlaget) och Arbetsmarknadsgruppen.

Margareta informerade om en ev allsångskväll i v 28, ett samarrangemang  med Samhällsföreningen. En planeringsgrupp bestående av Margareta, Bengt och Ingrid A kommer att vara med på samhällsföreningens möte framöver. Alla ombads att komma med idéer.

Välkända toner hördes utifrån kapprummet, och ett luciafölje, under ledning av Ulrika Klüft, gjorde entré. Genast kände vi av en mysig julstämning.

Nu var vi riktigt sugna att kasta oss över julmaten, och där fanns allt det man förknippar med julbord. Vi lät oss väl smaka. Börje underhöll genom att spela ett knippe välkända jullåtar. Det blev också tid för allsång, där gamla fina jullåtar var temat.
Kaffe med pepparkakor, mandelmusslor och klenäter avslutade julbordet.

Evy läste traditionsenligt och stämningsfullt den välkända dikten Tomten av Viktor Rydberg. Om tomten som ständigt grubblar på en svårlöst gåta.

Efter lottdragning tackade Stig-Harald värdparet Eva och Anders samt övriga, som på olika sätt bidragit till den trevliga julfesten. Birgitta kallades in från köket och tackades med ett kuvert för all den hjälp vi fått under det gångna året.

Foto och text: Ingrid Andersson