Månadsträff sept

SPF HÄGGENS MÅNADSTRÄFF

Äntligen kunde vi inbjuda alla medlemmar och blivande medlemmar till det första medlemsmötet efter ett och ett halvt års lång väntan på grund av pandemin för att kunna träffas och utbyta tankar igen.

Mötet hölls på Lemon Tree där också maten serverades. När det var dags kom en strid ström med glada och förväntansfulla medlemmar som uppskattade inbjudan till en ”Nystart inför Hösten 2021”

Mötet började med att ordförande Sara Dahlberg hälsade alla välkomna och kåserade om varför vi har en förening och hur vi kan påverka frågor som berör oss som medlemmar och människor.

Hon poängterade allas möjlighet att påverka sitt aktiva medlemskap.

Det utarbetade programmet inför hösten presenterades där den första träffen är för nya och blivande medlemmar den 4 oktober, på kanelbullens dag på Gallerian.

 Därefter blir det bland annat Pubafton, underhållning av Morgan Stenberg. Därefter kommer vi in i decemberprogrammet och hoppas då att vi kan fortsätta träffas på samma sätt. Program är skickat till alla.

Övrig information var hur våra försäkringar fungerar, vilka studiecirklar som är planerade och möjlighet att anmäla sig till cirklar och ett paraffinbad.

Författaren Lars Gyllenhaal från Rosvik berättade om sin bok ”Svenskar i strid mot Hitler”

 och gav även referenser från tidigare böcker med anknytning till Rosvik och Piteå. Han visade också bilder på personer som varit inblandad i krig och bland dessa fanns några som besökarna kunde känna igen.

Mötet avslutades med lotteridragning där Gyllenhaals böcker fanns med som priser.

 

Referat: Lena Esbjörnsson

Foto: Lars Gyllenhaal. Hjulet är från ett brittiskt flygplan från andra världskriget och finns i Silvermuseet i Arjeplog.

Lars Gyllenhaal.jpeg