Medlemsträff 11 mars

SPF Häggens medlemsträff i mars på Lemon Tree

  • K-G Aasa och Anders Gunnarsson


Vår glada och sprudlande sekreterare Synnöve Dellqvist inledde dagens möte med att hälsa alla hjärtligt välkomna och inbjöd oss till att börja äta lunch. Kön ringlade lång och det tog tid innan alla fått sin mat, men många uttryckte belåtenhet efteråt för en god lunch.

K-G Aasa och Anders Gunnarsson tog sen vid och inledde sitt framträdande med     " Moon River". K-G presenterade sig som medlem i SPF Norrbottens distriktsstyrelse och Anders som ny ordförande i SPF Seniorerna Åkerbäret i Luleå. Vi fick oss till livs både historier med poäng, sång och musik. Vi fick lyssna till "Ljus och värme", "Brännvinsvisan" och " Jag har hört om en stad ovan molnen". Paus då och då blev det för K-G hade en del problem att hitta sina noter, men det verkade Anders vara van. K-G spelade på elpiano och Anders växlade mellan trumpet och flygelhorn. Vi fick veta att skillnaden mellan trumpet och flygelhorn är att den sistnämnda har en mjukare ton och passar bättre till viss musik.

K-G Aasa berättade lite om det arbete som bedrivs i distriktet och uppmanade oss att tänka på att vi ska synas som förening. Distriktets slogan lyder:" Syns vi inte finns vi inte". Det är något vi ska försöka ta till oss ännu mera. De avslutade sedan med att spela "Vi möts igen" eller som origmalet heter " We´ll meet again" som framfördes av Vera Lynn och detta var en stor hit på 1940-talet.

Under hela mötet fick medlemmarna skriva ned sina synpunkter på studiecirklar och andra förslag. Styrelsen ska fortsätta att bearbeta dessa. Vår nye ordförande Torbjörn Lindkvist tackade för framträdandet och sen vidtog den sedvanliga lottdragningen. Torbjörn avslutade dagen med ett tack till alla oss som kommit och uppmanade nya medlemmar att stanna, så att de skulle få svar på alla sina frågor.

Gun Lindkvist