SPF Åkerbäret firar 40 år

SPF Åkerbäret Seniorernas 40-årsjubileum.

Firandet inleddes av Ingabritt Brännvall med en redovisning av föreningens 40-åriga historia.

Vi kan se tillbaka på mycket händelserika år, summerade Ingabritt Brännvall, ordförande, då hon hälsade 130 medlemmar välkomna till SPF Åkerbäret Seniorernas 40-årsjubileum. Jag hoppas vi kan fortsätta på samma sätt och utveckla våra aktiviteter till dagens krav, sa hon bland annat.

Jubiléet gästades av distriktets ordförande, Bengt Ingesson, Piteå, som höll tal och överlämnade en gåva till föreningen.

Talen varvades med underhållning. Föreningens egen kör, under ledning av Pekka Helles, presenterade några av sångerna från den kommande vårkonserten i maj, bland annat ett operettpotpurri och låtar avTed Gärdestad.
Medverkade gjorde också Åkerbärets sång- och musikgrupp Rubus, som leddes av KG Aasa, Angela Heginuz, Seppo Härkkönen och Maria Ruottinkoski, samt Sigurd Granström, Piteå.

Åkerbäret har drygt 900 medlemmar och är störst i Norrbotten. De som kom på jubiléet fick, förutom underhållningsprogrammet, även njuta av en god middag och kaffe med tårta innan det var dags att bryta upp.


Vid SPF Åkerbärets 40-årsjubileum föredrog ordförande Ingabritt Brännvall föreningens historia som hon betecknade som "mycket händelserikt"

 

Solisten Angela Heginuz


Trevlig samvaro och god mat och tårta bjöds vid jubileet. 130 medlemmar deltog vid festligheterna.