Hörselhälsa

Uppdaterades: 19 januari 2020

Din hörsel

Hörselhälsa

Under vårterminen 2020 kommer Studieförbundet Vuxenskolan att kunna erbjuda följande till dig med nedsatt hörsel:

Föreläsning inom hörsel, audiologi och hörtaktik. En föreläsning i 1 ½ timme om örat, hörsel, hörselnedsättningar och hörtaktik.

Kurs i Aktiv kommunikation.

Aktiv Kommunikation är en grupputbildning för ca 10 personer med fem tillfällen. Kursen vill öka medvetenheten om hörselnedsättningen och dess konsekvenser men framför allt behandla hur man kan underlätta vid samtal i olika kommunikationssituationer.

Kursmaterialet består av fem moduler och till varje modul finns en handledning och ett antal arbetsblad. En del av arbetsbladen innehåller övningar som man arbetar med under kurstillfället och andra arbetsblad kan innehålla information och/eller övningar som man har som hemuppgift.

Kurs i "Hur fungerar mina hörapparater till min mobiltelefon?"

En grupputbildning för ca sex personer med tre tillfällen för dig med hörapparat och smartmobiltelefon. Du kommer att få kunskap i hur man laddar ner appen till din mobiltelefon och hur kan man använda och styra sina hörapparater med appen.

Föreläsare och kursledare är Annika Eliasson. Hon har arbetat inom hörselvården i 27 år som leg audionom och 1 år som hörselpedagog.

Låter något av detta intressant, hör av dig till:
Studieförbundet Vuxenskolan Per Nilsson, telefon: 0920-44 01 03 eller till
Annika Eliasson, telefon: 070-671 71 81 eller maila: annika.lulea@outlook.com

Välkommen med din anmälan!

Publicerades: 19 januari 2020 Uppdaterades: 19 januari 2020