Julmingel hos SPF Ljungby

December månadsmöte inleddes med att ordförande Karin Bondesson hälsade alla medlemmar välkomna till Julmingel med tomtekör och tomte. Dagens huvudgäst var Krister Kinhult som spelade och sjöng härliga låtar och så blev det också en hel del allsång med jultema.

  • Ett tomtepar som håller ihop
  • Ett tomtepar som håller ihop

Ordförande Karin Bondesson hälsade oss välkomna till Julmingel. Med tomtekör, tomte och musikunderhållning. Först ut var tomtekören, som idag hade ovanligt många deltagare och dessutom var den förstärkt med en ukulelegrupp. Under ledning av Wivan Blomster sjöng kören om granen, ”Du kära gran”, Knalle Juls vals och så en vacker julvisa som handlar om julens budskap och krubban i det enkla stallet.

Tage Otterholm deklamerade traditionsenligt Viktor Rydbergs Tomten .”Midvinternattens köld är hård, stjärnorna gnistra och glimma alla sova i enslig gård, djupt under …….. Han deklamerade med inlevelse och känsla!

Så presenterade Åsa Prytz dagens gäst Krister Kinhult som vår egen Christer Sjögren och välkomnade honom upp på scenen. Krister bjöd på ett varierat sång- och visprogram som innehöll både allsång och egen sång och musik. Vi sjöng klassiska julsånger såsom Rudolf med röda mulen, Jag såg mamma kyssa tomten och Jag drömmer om en jul hemma och många fler.

Så sjöng Krister en populär dansbandstryckare; Jag trodde änglarna fanns. …. bara i himmelen…Den har många sjungit, Torleifs och Kikki Danielsson. - När jag är ute och sjunger och spelar vill jag sjunga det bästa jag vet, och det är Sven Ingvars, berättar Krister. Det blev såklart flera Sven-Invarslåtar, ”Jag ringer på fredag”, ”Säg inte nej” och ”Kristina från Vilhelmina”.

- Nu kommer Ljungbys stolthet, ni skulle bara veta hur mycket den inbringar varje år, sa Krister och spelade ”Julen är här” av Sölve  Rydell och Billy Butt. 

Det blev också svängig country - en svensk version av Bobby Mc Gee – ”Anna och mig” och några riktigt juliga låtar; Nu är vintern här och det strålar en stjärna. Till sist avslutade Krister med en svensk version av Feliz Navidad som är en spansk julsång och betyder ”God jul”. Åsa tackade med blommor och vi applåderade för en mycket underhållande musikstund med mycket tryck och känsla.

Så avslutades månadsmötet med julkaffe och kören som sjunger ”Vi önskar eder alla en fröjdefull Jul”.

Karin önskade alla en riktigt GOD JUL och tackade alla för gott samarbete. Och riktade ett särskilt tack till trivselgruppen som bl.a ordnat med alla trevliga kaffestunder vid våra möten.