Så gick vi in i juluppehållet!

Torsdag den 16 december 2022.
Morgonluften kändes klar och kall. Kvicksilvret hade sjunkit under 10 minusgrader. En stor samling Seniorer stod utanför biblioteket kl nio.
Som ni redan vet, sa Karl-Erik, kommer vi att vandra förbi Björkets alla nybyggda villor med gatunamn som jul- och nyårsvägen. Det kan ju vara lämpligt eftersom vi snart nalkas dessa högtider. Kaffepaus blir det hos paret Rolf och Britt-Inger Hallberg. De har ställt fram bord och stolar i sitt uterum.
I rask takt ställdes kosan utefter nedlagda järnvägen mot Vislanda, fast en avstickare över Ågårdsbron hör ju till denna rutt. Hur ståtlig är inte den stora sparbankseken vid gångleden som bär mot Maråsvägen. Ett par foton togs av troppen och högt upp fick vi vända blicken för att nå ända upp till toppen.
Min färdkamrat berättade att han arbetat några år på Strålfors i Paris. Oj, sade jag, då är du väl bevandrad i det franska språket. Nej, sa han, jag och min franske arbetskamrat, som inte kunde så mycket engelska, vi klarade oss igenom med tal och tecken. Viljan att förstå varandra är alltid det viktigaste. De övriga anställda hade mycket roligt åt våra konversationer.
Är vi inte framme snart, frågade Lena, jag tycker vi har gått långt nog nu. Vi är snart nog nere under vägtunneln och då är vi nästan framme. Håll ögonen öppna på två välkomnande troll. Där är det!
På baksidan av villan hälsade Rolf och Britt-Inger oss välkomna. Nu kunde vi räkna in oss alla 27 Seniorer. Berndt och Annika fanns redan på plats. Hur de kommit dit var för oss andra en stor gåta.
Kaffe och macka smakade utmärkt nu. Efter en stund reste sig Ove upp och sin vana trogen har han mycket att tala om, innan han kommer till anledningen av sitt tal. Under hela tio år har Rolf och Britt-Inger anordnat promenader för oss seniorer (352 ggr). Ett "stegfel" kan vara förödande i handboll, men för Rolf blev det till olycka då han i fjol föll ner från från stegen vid husreparation. Detta gjorde att Karl-Erik gick in som tillförordnad färdledare. Rolf har emellertid hämtat sig väl från olyckan och hänger gott med i troppen.
Till dessa två organisatörer och färdledare överräcktes tvenne julostar och presentkort från oss alla flanörer.
Nu tar vi jul- och nyårslov, sen möts vi åter den 12 januari 2023 för vidare vandringar, sa Karl-Erik.
God Jul och Gott Nytt År!
/Ove