Sommaren visade sin våta sida, men även solsidan under vår vandring.

Den 26 maj, Kristi Himmelfärdsdagen, firade vi Seniorvandrare med en promenad i Agunnaryd. Sjutton flanörer utgick från Ängsladan och rundade "Romarriket", en sträcka på dryga 6 kilometer. Vi vandrade genom sol och regn på grusvägar, som nästa dag skall rivas upp av rallybilar.
Så här års brukar konvaljerna stå i sin allra bästa prydnad och det besannades verkligen. Vrilen på björken tycktes faktiskt ha växt till sig. Hundarna i hagen hälsade vår ankomst med glada skall. Kanske har någon familj fått tillökning? Stork med knyte markerade något i den stilen. Visst kom det någon regnskur. Vi seniorer strävade fram i vätan, medan de visa korna höll sig under den vida ekens krona.
Inkomna i den mysiga ängsladan plockade vi fram våra fikakorgar med mackor och termosar, men till vår förvåning fann vi att Eva och Marianne även dukade fram bakelsetårtor garnerade med jordgubbar. Vilken fest det blev!
Britt-Inger överräckte en träkåsa till Yvonne. Hon hade passerat 150 st vandringar. Grattis!
Från oss alla seniorflanörer överräcktes blomstercheckar till ledarna Britt-Inger, Rolf och Karl-Erik, som ett tack för att de leder oss på rätta vägar.
Marianne delade ut en frågelapp med underfundiga uppgifter. Med stor tankemöda försökte vi lista ut förnamn och länder, som fanns dolda i texten. Kerstin och Bengt segrade i denna tävling!
Nu ses vi härnäst torsdagen den 18 augusti, då vi återupptar våra vandringar igen.
Glad sommar!