SPF Seniorerna Ljungby /Månadsmöte 2019-09-20

Fredagen den 20 september

  • Kjell med sin träskulptur av de fåvitska jungfrurna ur Bibeln
  • En korean blev så förtjust i denna tavla att han köpte den med sig på stående fot!
  • Kjell med den jättelika och fruktade Lindormen på Sagomuseet (som man kan krypa igenom!)
  • Kjell Sundberg tillsammans med sin medberättare Agneta J-son Granemalm
  • Kjell med sin träskulptur av de fåvitska jungfrurna ur Bibeln
  • En korean blev så förtjust i denna tavla att han köpte den med sig på stående fot!
  • Kjell med den jättelika och fruktade Lindormen på Sagomuseet (som man kan krypa igenom!)
  • Kjell Sundberg tillsammans med sin medberättare  Agneta J-son Granemalm

Månadsmötet fick en fin start med sång och glädje från kören "Sjung och le". Förutom sången med körens eget namn, framförde de även klassikerna 'Piccolissima serenata' och 'Snart blir det sommar igen'.

Sedan följde som brukligt information om bl.a. kommande dagbio, utflykter och middagsarrangemang omfattade både kalkon och julbord. Därefter blev det dags för vår respektingivande "trafikgeneral" Bengt Swan att sprida kunskap och uppmaningar till oss för ett säkrare liv på gator och banor. Vi fick också senast nytt från föreningens mycket omfattande program med studiecirklar, bokcirklar, bowling, boule samt engagemang i KPR och distriktsstyrelsen mm.
Till sist tog ordförande Gun Oscarsson över mikrofonen och rapporterade från senaste styrelsemötet med glada nyheter om stigande medlemsantal och god ekonomi. Hon manade också alla deltagarna att hålla tummarna nästa vecka för våra tävlanden i frågesporttävlingen "Hjärnkollen". Lasse Oscarson samt Anna och Anders Forserud har genom att besegra alla 32 startande Kronobergslag kvalificerat sig för riksfinalen i Stockholm.

Efter kaffe med tunnbrödsrulle äntrade dagens affischnamn Kjell Sundberg scenen tillsammans med sin medberättare Agneta J-son Granemalm under temat "Underhållning från berättarenätet".
Kjell är ju en välkänd Ljungbyprofil som genom sin fantastiska multikonst glatt oss på bl.a. biblioteket och på sagomuseet. Kjell berättade om sina rötter i ett enkelt hem i Lappland och hur han sedan genom arbete som svetsare på CTC och genom kärleken hamnat i Ljungby för gott. Han är helt självlärd i både måleri och snideri.
I sagomuseets tillkomst har han varit djupt engagerad tillsammans med Per Gustafsson. Per bidrog med den skatt av sagor och berättelser som inspirerade Kjell till de flesta av sina verk.
Kjell visade bilder av sina verk och till dessa berättade Agneta med stor föreställningsförmåga till en andäktig publik om de olika mer eller mindre ruskiga sagor som låg till grund.

Efter sin framställning avtackades Agneta och Kjell hjärtligt med var sin stor bukett!

//Anders Forserud