Våravslutning i Equmeniakyrkan

Månadsmötet den 20 maj bjöd på flera nyheter. Nya fina lokaler med stort kök, endast "gräddhyllor" och fin underhållning.

 • Seniorer samlade i den nya lokalen
 • "Vi kommer tillbaka!", visst hoppas vi det.
 • Bengt Svahn med hjälmen på!
 • Berndt Petersson berättar om stundande cykelutflykter. Med hjälm förstås!
 • Gun Oscarson redovisar punkter ur styrelseprotokollet.
 • Kyrksalen fylls på inför underhållningen
 • Tre Herrar, Jimmy Lönnetun, Markus Kroon, Marcus Silvander.
 • Seniorer samlade i den nya lokalen
 • "Vi kommer tillbaka!", visst hoppas vi det.
 • Bengt Svahn med hjälmen på!
 • Berndt Petersson berättar om stundande cykelutflykter. Med hjälm förstås!
 • Gun Oscarson redovisar punkter ur styrelseprotokollet.
 • Kyrksalen fylls på inför underhållningen
 • Tre Herrar, Jimmy Lönnetun, Markus Kroon, Marcus Silvander.

Ordförande Gun Oscarson inledde mötet med att hälsa välkommen till Equmeniakyrkan, som hädanefter kommer att vara platsen för våra månadsmöten. Hon presenterade sedan dagens programpunkter.

Kören under ledning av Lottie Jernberg Bergman ackompanjerad av Åsa Prytz, sjöng "Que Sera", "Idas sommarvisa" och "Vi möts igen". Kören gör nu ett uppehåll, men vi avslutade med: "Vi kommer tillbaka!". Man vet inte riktigt när?

Först ut på talarlistan var vårt trafikombud Bengt Svahn. Han talade om vikten av att som cyklist ha en ordentlig hjälm på huvudet när man cyklar. Ett klargörande experiment utfördes med två ägg, som illustrerade våra huvuden. En minihjälm på ena ägget klarade sig, medan det oskyddade ägget krossades mot golvet.

Berndt Petersson redogjorde för cykelutflykterna. Den sista måndagen varje månad startar vi utanför Grand kl 09:00 för utfärderna. Glöm ej kaffekorg! En speciell utflykt gäller den 29/7, då vi ska cykla Växjö runt, en sträcka på 40 km. Vi startar med transport från Grand kl 07:30. I detta fall är antalet maximerat till 20 personer. Anmäl dig snarast!

Iréne Kullenberg berättade om Vi6 planerade fester. Sillunch den 11/6 kl 13:00 i Sundet, samt en uppstart i augusti, också vid Sundet. Iréne talade sedan om senaste mötet med KPR (kommunens pensionärsråd).

Vår representant i distriktet, Ove Finnhult, påminde om den stundande 4-länsträffen den 14/8 i Häradsbäck. Anmälan senast den 15/6. Kostnad 250 kr/person.

Gun Oscarson gick igenom valda delar av protokollet från senaste styrelsemötet. Vi har fått 14 nya medlemmar i föreningen. Ljungbylaget som vann distriktsfinalen i Hjärnkoll kommer att tävla i riksfinalen den 2/10 i Stockholm. Eftersom vi ej har någon ledare i boule, kommer ingen verksamhet tills vidare att ske på Gamla Torg. Kondoleansbrev till anhöriga efter avlidna medlemmar kommer ej att sändas ut fortsättningsvis. Vi ihågkommer varje avliden senior vid parentationen på månadsmötet i januari. Avslutningsvis påminde Gun oss om att läsa vår hemsida för att följa verksamheten.

Till fikat bjöd trivselkommittén på en god smörgås till kaffet. I vår nya lokal satt vi alla som på en "gräddhylla". Gott om plats och som vanligt bekantade vi oss med gamla och nya seniorer.

Med stor förväntan fyllde vi sedan nästan hela kyrksalen för att lyssna på Tre Herrar. Jimmy Lönnetun (tenor), Markus Kroon (bas) och Marcus Silvander (synth) började sitt program med "Här är gudagott att vara". Oh vad ljuvligt skönt det lät! Tänk att få lyssna på dessa väl samstämda herrar i den kavalkad av kända melodier, som de bjöd oss. Applåderna var kraftiga och i synnerhet till solopartierna "Anthem" och "Fattig bonddräng" lät de liksom åskan. Efter avslutande stående ovationer bjöd de på extranumret "Amazing Grace", ett framförande med djup känsla.
Detta var en fin avslutning på vårens program!