Månadsmötet den 13 december

SPF Seniorerna Ljungby hade kallat till månadsmöte på Luciadagen och fick en överväldigande respons. Rekordantalet 150 medlemmar ville delta och flera extrabord fick monteras upp och dukas i all hast. Föreningens ordförande Gun Oscarson hälsade alla välkomna iförd den luciakrona hon hade fått när hon var tre år gammal!

Därefter följde sedvanlig skönsång av föreningens egen kör under ledning av Lottie Jernberg Bergman ackompanjerad av Åsa Prytz. Denna gång var det naturligt nog klassiska julsånger som gällde. Innan kaffet med lussebulle gick ordförande Gun med flera igenom vad som var på gång i föreningen och vad som hade avhandlats på senaste styrelsemötet. Viktiga fakta och tider annonseras i Smålänningen och på föreningens välfyllda hemsida.

Efter omlokalisering till Equmeniakyrkans kyrksal bjöds vi på kvällens överraskning nämligen ett stämningsladdat Luciatåg bestående av alla medlemmarna i föreningens kör! Sången var därför naturligtvis av högsta klass men även besättningen och klädseln var oklanderlig. Förutom den vackra blonda Lucian med sina tärnor fanns också en skara tomtenissar och pepparkaksgubbar som sig bör.
Efter de välkända och älskade Luciasångerna framförde Tage Otterholm ”Tomten” av Viktor Rydberg. Alla 88 raderna direkt ur minnet utan att staka sig en enda gång! Nästa höjdpunkt var den medryckande julsången ”Julen är här” med text skriven av Sölve Rydell. Som avslutning fick hela auditoriet sjunga ”Nu tändas tusen juleljus” tillsammans med luciatåget.
Luciahögtiden uppskattades mycket och många tacksamma tankar riktades till Åsa Prytz som regisserat och tränat upp alla deltagarna.//Anders Forserud