Poppe, krukor och småkakor 29 maj 2018

Till Dig som ej var med: Vår buss var ej så trång, plats finns till nästa gång!

Ljungby SPF:are intar Kullabygden

I högsommarvärme och strålande sol begav sig en busslast SPF seniorer på en Skåneutflykt. Reseledare var Inger och Alf Englund.
Första anhalten var Fredriksdals friluftsmuseum. För 100 år sedan skänktes detta stora område till Helsingborgs stad av Gisela Trapp. Efter kaffe och gott tilltugg fick vi en guidad tur i trädgårdarna. Fredriksdal är för de flesta mest känt för sin Friluftsteater, men det finns mycket annat att beskåda. Vi såg bl a en kulturhistorisk köksträdgård, den botaniska trädgården med Skånes vilda växter, Linnés 24 klasser samt Engelska parken.

Färden gick sedan vidare till Höganäs Saluhall, som är inrymd i fd Höganäs keramikfabrik, där det efter shopping intogs lunch i övervåningen. Ytterligare shopping gjordes på Höganäs Outlet innan färden gick till Flickorna Lundgren på Skäret.
Detta café är känt som Gustaf VI Adolfs favoritcafé, vilket han besökte varje sommar han vistades på Sofiero. Efter att ha avnjutit nybakade wienerbröd och de berömda vaniljhjärtana återvände nöjda pensionärer till Ljungby. Örjan Larsson tackade makarna Englund för en väl genomförd resa.

Tage Otterholm

Bildkollage: