Månadsmötet den 20 augusti 2018

  • En stor skara mötte upp vid månadsmötet
  • Rolf Wenander och Torgny Samuelsson
  • Rolf, en skön tenor som textar väl.
  • En stor skara mötte upp vid månadsmötet
  • Rolf Wenander och Torgny Samuelsson
  • Rolf, en skön tenor som textar väl.

Efter många glada återseenden hälsade ordföranden Gun Oscarson alla välkomna till dagens månadsmöte.
Programmet innehöll bland annat information om aktiviteter, allsång och efter paus tog Rolf Wenander med ackompanjatör Torgny Samuelson oss med "Evert och Fritiof på de sju haven".

Ove Finnhult och dagens ackompanjatör Åsa Prytz inledde mötet med allsång - "Sommar, sommar, sommar", "Drömmen om Elin" och "Dans på Brännö brygga".

Irene Kullenberg berättade att uppslutningen kring Grillfesten den 15/8 blev stor. En trevlig och uppskattad start på höstens aktiviteter. Den planerade mannekänguppvisningen har tyvärr blivit inställd. Lokalen är upptagen av valet det här datumet. Håll ut - "Det kan bli två visningar nästa år!" Resa till Ullared och kalkonmiddag planeras.

Alf Englund informerade om kommande resor. Det finns ett stort intresse för resan till Kivik och Nordic sea winery den 3 oktober. Avresa kl 07:15 och åter i Ljungby kl 18:15. I resans pris 690 kronor ingår visning, lunch med provsmakning av vin, besök vid äppeltavlan i Kivik, tid för ev inköp i musteriet och eftermiddagskaffe i Brösarp.
Julmarknadsresa till Köpenhamn planeras i december.

Ove Finnhult informerade från distriktets styrelsemöte den 25 juni. Kulturdag hålls den 12 september kl 13.00 på konserthuset i Växjö. Det finns möjlighet att åka buss om tillräckligt många så önskar. Anmäl senast den 27/8 till 0470-14507 eller spf.kronoberg@gmail.com där utförligt program finns. Ingen kostnad, allt Gratis!
Trafikdag hålls den 19 september. Avresa kl 10:00 från parkeringsplatsen vid Åsnens nationalpark, entren Sunnerbron. Man kör i egen bil en tur på 7 mil, med stopp vid olika stationer, där svarar man på frågor om trafik och får trafikinformation. Kostnaden är 150 kronor/person. Anmälan senast den 10 september till 0470-14507 eller spf.kronoberg@gmail.com där utförligt program finns.

Efter paus fick vi ta del av en mycket trevlig och äventyrlig sång- och musikresa med "Evert och Fritiof på De sju haven". Rolf Wenander som sångare och berättare och Torgny Samuelson som ackompanjatör.
Nästa månadsmöte hålls den 20 september.