Luciafirande

Luciafirande den 13 december

  • Bertil Johannesson

                    Ungt luciatåg charmade pensionärer

Tidig förmiddag träffades SPF Seniorerna Berga  för Luciafirande. För att komma i stämning läste Bertil J Tomten av Viktor Rydberg. Sedan fick vi höra på Tommy Körberg , Sissela och Elvis fina julsånger.
Så kom reflexgula barn från Kullerbyttans Förskola in i entren, och dressades om av pedagogerna till lucior, tärnor, tomtenissar och pepparkaksgubbar/gummor. Barnen tågade in sjungandes luciasången och ställde sig framför en förväntansfull publik. Nu är det vinter, liten tomte titta in, låda på magen och hejsan hoppsan, var några av sångerna som framfördes. Barnen sjöng med inlevelse och musikalitet, och åhörarnas ögon tårades av att få uppleva det fantastiska framträdandet.
Barnen tog på sig varma kläder och gick hem  för att förbereda sig till utomhuskonsert på em. För övriga blev det förmiddagskaffe med lussekatt och pepparkaka och trevlig gemenskap. Eftersom det var sista mötet för i år önskades alla en God Jul och ett Gott Nytt År. Trots ett stökigt pandemiår har vi haft många aktiviteter, mest utomhus , men efter sommaren har vi kunnat träffas inomhus igen, och med duktiga underhållare har vi fått medlemmarna tillbaka.

Vid pennan 
Erland Andersson